Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Προσπαθούν να μας πιέσουν οι σατανάδες τα Αμερικανάκια για όσους κατάλαβαν.Είναι ικανοί για τα πάντα οι φίλοι μας Αμερικάνοι ''σκατά στο στόμα μου''. Madeleine Albright: ή οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου ή οι Έλληνες βρίσκονται πίσω από την αντιπαράθεση στο Κουμάνοβο.

Γράφει από τα Σκόπια ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)
Μάιος 14, 2015. Βίντεο.
Η Μαντλίν Ολμπράιτ, πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ (1997-2001), η πρώτη γυναίκα που κατείχε αυτή τη θέση κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον, ενεργεί με την ιδιότητα της καθηγήτριας διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Georgotown, αναφέρθηκε, εκτενώς στα ΜΜΕ των Σκοπίων στο ζήτημα της ονομασίας και στα πρόσφατα γεγονότα στο Κουμάνοβο.
Η Ολμπράιτ χαρακτηρίζει το πρόβλημα του ονόματος- δηλαδή εμμέσως την ελληνική θέση- ως «μια από τις πιο τρελές συζητήσεις όλων των εποχών».
Σε ένα τμήμα του βίντεο που προβλήθηκε σήμερα στη δημόσια τηλεόραση των Σκοπίων (MRT), η Ολμπράιτ δήλωσε ότι, κατά την αμερικανική κυβέρνηση το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά και μόνο για την αναφορά στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, ακόμη και πριν από την αναγνώριση της από τις ΗΠΑ, με το συνταγματικό της όνομα το 2004.
Σχολιάζοντας την πρόσφατη βία στην πόλη Κουμάνοβο, η Ολμπράιτ εξέφρασε την άποψη ότι η δράση αυτή υποκινήθηκε είτε από τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου, ή από τους Έλληνες (διορθώνοντας το πρότερο δημοσίευμα).
Κατέληξε με το συμπέρασμα ότι το θέμα του ονόματος δεν αποτελεί προτεραιότητα σήμερα, υπό το φως της κρίσης ασφαλείας στην πΓΔΜ.
Τι λέει το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: