Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος: Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, γι’ αυτό δεν ζει! [βίντεο]

Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος: Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει, γι' αυτό δεν ζει! [βίντεο] - Εικόνα
Την άποψη ότι ο θάνατος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δεν ήταν τυχαίος εξέφρασε ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ο οποίος διετέλεσε στενός συνεργάτης του.
«Ο Χριστόδουλος δεν… έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει» υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο Astra TV του Βόλου.
«Εγώ πια απεγκλωβίστηκα από τα συναισθήματα, βλέπω πιο καθαρά, με πιο διαυγή τρόπο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με την παρουσία του Χριστόδουλου τίποτε δεν θα είχε συμβεί. Ήταν το μεγάλο »αγκάθι», το μεγάλο »εμπόδιο» σε όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην πατρίδα μας» πρόσθεσε.
Επίσης, εκτίμησε πως εάν ο Χριστόδουλος ζούσε σήμερα, η χώρα θα ήταν διαφορετική. «Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βυθίζεται και ο Χριστόδουλος θα ήταν εμπόδιο στο σχέδιο του κακού. Μπορώ να πω ότι όσο περνά ο καιρός πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι ο μακαριστός θα μπορούσε να αναχαιτίσει την όλη κατάσταση» είπε.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο Χριστόδουλος στο τελευταίο του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα στον ελληνικό λαό, το 2008, έκανε λόγο για αντίσταση και ανάκαμψη. «»Αδέλφια, αντισταθείτε και μείνετε όρθιοι», μας είχε πει, αν θυμάστε. Πλέον νομίζω σήμερα ότι όλα ερμηνεύονται», είπε ο Επιφάνιος, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: