Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μοσούλη: Ραγίζει καρδιές το 10χρονο κορίτσι που σώθηκε από τους Τζιχαντιστές και πέφτει στην αγκαλιά του σωτήρα της (βίντεο)

Είναι το θαύμα της Μοσούλης. Η 10χρονη Αϊσά ραγίζει καρδιές τη στιγμή που πέφτει στην αγκαλιά των Ιρακινών στρατιωτών που έφτασαν στη Μοσούλη για να σώσουν εκείνη και τη μητέρα της.

Για τρεις μέρες, δεν είχε να φάει ούτε να πιεί νερό. Προσπαθούσε να επιζήσει από τη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Όταν τελικά οι «σωτήρες» της έφτασαν, δεν μπορούσε να κρύψει τα δάκρυα και την ευγνωμοσύνη της. Και τα λόγια της ραγίζουν καρδιές.

«Είμαι τόσο ευγνώμων. Πίστευα πως δεν θα ερχόσασταν ποτέ για εμάς» είπε στους στρατιώτες όταν την περασμένη Πέμπτη έφτασαν στο χωριό της, το Καφέρ, για να σώσουν εκείνη και τους άλλους εγκλωβισμένους.

Της έδωσαν μπισκότα και νερό. «Δεν είχαμε νερό και φαγητό για τρείς μέρες. Ήμασταν μόνο εγώ και η μαμά μου, τον μπαμπά μου τον πήραν και τον σκότωσαν οι τρομοκράτες. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, θέλω να φιλήσω τα πόδια σας», είπε η 10χρονη. Αντί γι’ αυτό όμως, ένας από τους στρατιώτες έσκυψε και της φίλησε το κεφάλι και στη συνέχεια την πήρε στην αγκαλιά του για να μη μεταφέρει μακριά ώστε να είναι ασφαλής.

Η Αϊσα αποκάλυψε ότι οι τζιχαντιστές απήγαγαν πολλά παιδιά από το χωριό της. «Δεν ξέρουμε τι απέγιναν. Κάποια από αυτά πέθαναν. Οι άνδρες αυτοί ανάγκασαν τη μητέρα μου να τους δώσει τα λεφτά και τα κοσμήματά της και δεν είχαμε τίποτα».

Η μικρή Αϊσα και η μαμά της είναι ανάμεσα στους τυχερούς που γλίτωσαν. Δεν είχαν την ίδια τύχη 16 άμαχοι που εκτελέστηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Τους πέταξαν στο κενό από γέφυρα στη Μοσούλη.


Μια ακόμη είδηση φρίκης μετά από εκείνη πως την Πέμπτη και την Παρασκευή οι τζιχαντιστές συγκέντρωσαν και σκότωσαν 284 άνδρες και αγόρια στην δοκιμαζόμενη πόλη. Τα θύματα χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες. Και στη συνέχεια, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους πέταξαν τις σορούς τους σε
ομαδικό τάφο στο πρώην Γεωργικό Πανεπιστήμιο της Μοσούλης.

Τα θύματα, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, πυροβολήθηκαν, σημείωσε. Προς το παρόν οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: