Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ελληνόφωνος παλαιστής ο ιμάμης για την Αγιά Σοφιά

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τον μεγάλο του ενθουσιασμό δηλώνει ο καινούργιος Ιμάμης της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, Önder Soy, ο οποίος τυγχάνει να είναι και γνωστός παλαιστής, (pehlivan) και ο οποίος όπως ανέφερε μεγάλωσε δίπλα σε Ρωμιούς, γιατί κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να συγκεντρώσει περίπου 100 πιστούς που έρχονται να κάνουν το μουσουλμανικό ναμάζι στο μεγάλο αυτό σύμβολο του Χριστιανισμού, της Ανατολής την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης!
%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf2
Σε μια μεγάλη συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, ο Önder Soy αποκαλύπτει ότι μεγάλωσε σε ελληνική συνοικία της Κωνσταντινούπολης και έμαθε… πολλά ελληνικά, ενώ από μικρό παιδί έπαιζε μαζί με ρωμιόπουλα στο προαύλιο εκκλησίας, (???) και από τότε έχει μεγάλη συμπάθεια για τους Ορθοδόξους Ρωμιούς. Μάλιστα!
%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf3
Η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης είναι πια μουσουλμανικό τζαμί χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά καμιά αντίδραση από ελληνικής πλευράς και γενικότερα από διεθνούς παράγοντες, παρά του ότι είναι ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο που ανήκει, όπως το αναφέρει η OYNESCO, σε όλη την ανθρωπότητα.

resized_3d114-890d91b526045996
Παρ’ όλα αυτά ο Ερντογάν προχωρώντας ακάθεκτος στα πανισλαμικά νεοοθωμανικά του σχέδια, εδώ και ένα μήνα την έχει μετατρέψει σε τζαμί, 82 χρόνια μετά την ανακήρυξη της σε μουσείο και θεώρησε σκόπιμα να διορίσει ένα ιμάμη που τυγχάνει να είναι και γνωστός παλαιστής ενώ το παίζει και .. διανοούμενος!
Μάλιστα όπως τονίζει στην συνέντευξη του ο Önder Soy, σκοπεύει να προχωρήσει στην περεταίρω μουσουλμανοποίση του ιερού χώρου της Αγίας Σοφίας εγκαινιάζοντας μαθήματα για το Ισλάμ στα οθωμανικά, (που δεν είναι τουρκικά) και ακόμα και στα αραβικά και περσικά, δυο από τις πιο σημαντικές ισλαμικές γλώσσες. 
Παράλληλα θα τηρήσει όλες τις σημαντικές μουσουλμανικές εορτές όπως το Bayram, τον μήνα Muharrem και άλλες.
%cf%86%ce%bf%cf%84%ce%bf4
Έτσι η Αγία Σοφία έγινε το… ρινγκ του Ισλάμ, εν μέσω γενικής δικής μας και διεθνούς αδιαφορίας.
Εύγε μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: