Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΡΩΣΙΑ: "Εικαστική παρέμβαση" στο ξεχασμένο σοβιετικό αστέρι...Ο ΜΠΟΜΠ Ο ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΙ.

Ένα αστέρι της σοβιετικής εποχής σε ένα πύργο στην πόλη του Βορόνεζ φόρεσε... μαγιό και βάφτηκε στα χρώματα του «Πάτρικ»του ροζ αστερία, από την παιδική σειρά «Μπομπ ο Σφουγγαράκης».
Ενώ οι χρήστες των social media διασκέδασαν αρκετά με την εικαστική παρέμβαση που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία του Voronezh δεν γέλασε τόσο. Τώρα, οι οπαδοί της σειράς κινουμένων σχεδίων - αν βρεθούν - θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή κράτησης 15 ημερών.
Το κτίριο στη νοτιοδυτική πόλη δεν θεωρείται μνημείο, αλλά εξακολουθεί να έχει σοβιετικά σύμβολα, λέει στο RIA Novosti ο δημοτικός υπάλληλος Poman Ponizovny. Οι εργασίες αποκατάστασης μπορεί να κοστίσουν μέχρι 100.000 ρούβλια ($ 1,500).

Μια δημοσκόπηση κάτω από τη φωτογραφία που έκανε μία ιστοσελίδα του Voronezh έδειξε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι - περίπου το 60 τοις εκατό – βρήκε το κόλπο αστείο, ενώ το 39 τοις εκατό έλεγε ότι ήταν μια πράξη βανδαλισμού που δεν πρέπει να μένει ατιμώρητη.

Στα σχόλια, ορισμένοι χρήστες αναρωτήθηκε αν η πλατεία μπροστά από το κτίριο θα πρέπει τώρα να «ζωγραφιστεί στα χρώματα του Μπομπ του Σφουγγαράκη» για να ταιριάζει με το αστέρι!

Το βάψιμο του αστεριού στο ρωσικό κτίριο δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Το 2014, η ουκρανική σημαία εμφανίστηκε στο ύψους 176 μέτρων ψηλό κτίριο στο Kotelnicheskaya Embankment στη Μόσχα. Οι ακτιβιστές κατάφεραν επίσης να ζωγραφίσουν το πάνω μέρος του χρυσού αστεριού στην κορυφή, μπλε, έτσι ώστε να μοιάζει με την μπλε-κίτρινη ουκρανική εθνική σημαία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: