Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Θα μιλάω μόνο ελληνικά και όχι αλβανικά είπε ο κ. Βαγγελης Ντουλες και εβγαλαν σπυρια οι Κατσαπλιαδες δημοσιογραφοι.... Τους εκοψε τον βηχα μια και καλη ..... Μπραβο στον λεβεντη.... Το φυσανε και δεν κρυωνει οι Κατσαπλιαδες!



«Μιλήστε αλβανικά παρακαλώ!” ζήτησαν οι Αλβανοί δημοσιογράφοι από τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος τους αγνόησε συνεχίζοντας να μιλάει στα ελληνικά μπροστά στις αλβανικές κάμερες, μεταδίδει το faxweb.al.

Βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα του Αργυρόκαστρου, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τους Έλληνες που προσήχθησαν από τις αλβανικές αρχές, δημοσιογράφοι τον σταμάτησαν και απαίτησαν να μιλάει αλβανικά.

Ο ίδιος τους έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, αγνοώντας πλήρως τις υποδείξεις τους και συνεχίζοντας να μιλάει μόνο ελληνικά.

Ο Βαγγέλης Ντούλες, επεσήμανε πως έχουν προσαχθεί 12 άτομα, τα οποία είναι αναγκσμένα να παραμείνουν στο αλβανικό αστυνομικό τμήμα για τουλάχιστον 10 ώρες. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ απαίτησε από τις αλβανικές αρχές την άμεση απελευθέρωσή τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βαγέλλης Ντούλες, κατά την παρουσία του στην κηδεία του μέλους της ελληνικής μειονότητας, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις, έδωσε μια σύντομη δήλωση στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

«Βρισκόμαστε σε μια κηδεία και συνεπώς αυτές οι στιγμές είναι ιερές. Οφείλουμε να μοιρασθούμε τον πόνο με την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Έχουμε την πεποίθηση ότι η αλήθεια θα φανεί στο τέλος. Η διαλεύκανση αυτού του γεγονότος είναι ζωτικής σημασίας», είπε σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κατσίφα βρίσκονται ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Σπύρος Ξέρας και ο βουλευτής του κόμματος LSI, Βαγγέλης Τάβος.

Ο Τάβος επισκέφθηκε νωρίτερα το σπίτι του Κατσίφα συνοδευόμενος από την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, όπως σημειώνεται.

Δώδεκα οι ομογενείς που προσήχθησαν στο Α.Τ. Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αρχές
Δώδεκα είναι τελικά τα άτομα, τα οποία έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Τα άτομα αυτά, ανέφερε, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τους Χαλάλαμπο Καραθάνο- Πρόεδρο Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Θωμά Στέφο, Πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΌΝΟΙΑ ,Χρήστο Ντούτση- πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, Αντρέα Κούρτη, Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολη.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, είναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, δίχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του από τις αλβανικές Αρχές.

Την δια στιγμή αλβανικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Μάλιστα, δίνουν και τα ονόματα ορισμένων εκ των προσαχθέντων. Πρόκειται για τους Ηλία Θάνο, Κωνσταντίνο Γκιζέλη, Πύρρο Παναγιώτη.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: