Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ρε μπάς..Παλαιότερη δημοσίευση..Το καμπανάκι για το ενδεχόμενο κοινωνικής έντασης κρούουν πέντε επιμελητήρια

7 Μαίου 2009-Παυσίπονα μικρής διάρκειας, αμφίβολης αποτελεσματικότητας και δυσάρεστα για το λαό, χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα κατά της κρίσης τα πέντε μεγαλύτερα διμερή εμπορικά επιμελητήρια και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κοινωνικής έντασης ιδιαίτερα από το χώρο των μεταναστών.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων τόνισαν ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας και δεν προχωρήσουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές κυρίως στο δημόσιο τομέα, τότε σημείωσαν το ενδεχόμενο έκρηξης των κοινωνικών αναταραχών, οι οποίες «είναι πιθανόν να προέλθουν από τον χώρο των μεταναστών, καθώς είναι οι λιγότερο προστατευμένοι από το σύστημά μας».
Τα επιμελητήρια Ελληνοαμερικανικό, Ελληνοβρετανικό, Ελληνογαλλικό, Ελληνογερμανικό και Ελληνοϊταλικό διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων από τις 14 Μαΐου μέχρι και τις 25 Ιουνίου με ομιλητές πρώην υπουργούς Οικονομίας καθώς και τον νυν υπουργό Γ.Παπαθανασίου, ώστε να καταθέσουν προτάσεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής στην οικονομία.
Αυτές τις προτάσεις θα τις συνθέσουν σε κείμενο προτάσεων ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Γ.Στουρνάρας και ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του διεθνούς οίκου Boston Consulting Group Ν.Βρεττός και οι προτάσεις θα αποσταλούν στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να ξεπεραστεί η νοοτροπία της «πολιτικής ατολμίας» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γ.Γραμματίδης.
Σχόλιο ιστολογίου μας: Μήπως μας προετοιμάζουν για κάτι, όπως είχε κάνει και η κ. Διαμαντοπούλου που μας είχε προειδοποιήσει για "βίαιες κοινωνικές αναταράξεις στα κέντρα των πόλεων στο προσεχές μέλλον", ( τα γεγονότα του Δεκεμβρίου αν θυμάστε); Εδώ μας δίνουν και ένα ακόμα στοιχείο...! Τους μετανάστες (λαθρομετανάστες). Μήπως γνωρίζουν κάτι και μας το λένε έμεσα....;

Δεν υπάρχουν σχόλια: