Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

"Γίνεται επανάσταση χωρίς βία; "

"Κάθε σάπιο καθεστώς που…σέβεται τον εαυτό του έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλα τα παρακλάδια του συστήματος(αστυνομία, δικαστήρια, Μ.Μ.Ε) .Έτσι όσο περνάνε τα χρόνια φροντίζει να εγκαθιδρύει δικούς του ανθρώπους στα υψηλά κλιμάκια και να “στρατολογεί” νέους για τα χαμηλά στους οποίους φροντίζει να ξεκαθαρίσει ότι αν δείξουν σωστή διαγωγή και την…απαραίτητη πίστη προς το καθεστώς η εξέλιξή τους θα είναι σύντομα ανοδική. Έτσι ο απλός κόσμος δεν έχει τα μέσα να διεισδύσει στο καθεστώς ώστε να συμμετέχει στα κέντρα αποφάσεων και βρίσκεται συνεχώς εκτός συστήματος.
Βλέπει όμως τα μέλη του καθεστώτος να ευνοούνται ξεκάθαρα στα παρακλάδια του συστήματος. Έτσι η αστυνομία έχει σκληρότερη αντιμετώπιση απέναντί του, τα δικαστήρια δίνουν ποινές χάδια στα μέλη του συστήματος και εξοντωτικές στον απλό κόσμο και τα Μ.Μ.Ε δείχνουν με πάθος την αγάπη τους προς το σύστημα αγνοώντας τον απλό κόσμο ο οποίος αναζητά την ισότητα και την ισονομία συνεχώς χωρίς όμως κανέÎ! Tα αποτέλεσμα.
Η ζωή συνεχίζεται, οι αδικίες καταγράφονται και ο κόσμος προσπαθεί να δικαιολογήσει μέσα του την μη ύπαρξη ισότητας και ισονομίας. Τα Μ.Μ.Ε φροντίζουν να τον μπερδεύουν καθώς δείχνουν τον συνεχόμενο θαυμασμό τους προς το καθεστώς(όντας μέλη του) και αγνοούν αυτό το αίσθημα αδικίας που μαζεύεται στον απλό κόσμο.
Έρχεται η μέρα όμως που το καθεστώς δείχνει να χάνει τον έλεγχο και κάνει την ύστατη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία χρησιμοποιώντας τα παρακλάδια του χωρίς να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και αντιδρά με κάθε μέσο ώστε να μην χάσει τα σκήπτρα της εξουσίας…ο απλός κόσμος που έχει τόσα χρόνια υποστεί την αδικία στο πετσί του δεν αντέχει αντιδρά και ξεσπά προσπαθώντας πλέον με τελευταίο μέσο που του έχει απομείνει τη βία να ανατρέψει το καθεστώς και να επαναφέρει την ισονομία και την ισότητα που του στέρησαν τόσα χρόνια……Οι αντιδράσεις σε πολλούς θα φανούν υπερβολικές…πολλοί θα τις κατακρίνουν και σίγουρα τα μέλη του συστήματος με πρώτα τα Μ.Μ.Ε θα δώσουν βάση στα γεγονότα βίας και όχι στα βαθύτερα αίτια που τα υποκίνησαν…. Ο τελικός σκοπός για αλλαγή του σάπιου καθεστώτος δεν έχει εκπληρωθεί και κανείς δεν ξέρει αν θα επιτευχθεί…η αρχή όμως έγινε και η συνέχεια θα είναι σίγουρα δυναμική….
Υ.Γ : Τελικά ο λαός προκαλεί την βία ή το καθεστώς;"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: