Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ιερέας έπνιξε βρέφος..

Ρουμάνος Παπάς κατηγορείται ότι έπνιξε βρέφος την ώρα της βάφτισης.. Ο πατέρας Valentin αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο σύμφωνα με την νεκροψία που έγινε στο άτυχο βρέφος, εδειξε ότι ο θάνατος προήλθε απο πνιγμό, ενώ βρέθηκαν νερό απο την κολυμπήθρα στα πνευμόνια του..
Ο πατέρας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της βάφτισης το παιδί του ένιωθε εμφανώς άβολα. «Δεν μπορούσε να εισπνεύσει, το πρόσωπό του έγινε μπλε και έβγαζε αφρούς από το στόμα», είπε σοκαρισμένος ο πατέρας του βρέφους. Και.. πρόσθεσε: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε ότι έβαλε τα χέρια του (ο ιερέας) στην κοιλιά και το κεφάλι (του βρέφους) και το έβαλε κάτω από το νερό τρεις απανωτές φορές».
Η νονά του μωρού είπε ότι αυτό έκλαιγε δυνατά, καθώς το έβαλε στο νερό και πως, αν και αρχικά ανησύχησαν, σκέφτηκαν ότι ο ιερέας είναι έμπειρος και άρα ήξερε τι έκανε, αλλά αποδείχτηκαν λάθος. «Όταν πήραμε το μωρό στα χέρια μας, ήταν πολύ αργά», πρόσθεσε.
Όμως, ο ιερέας δεν κάλυψε το στόμα του βρέφους με το χέρι του, καθώς το έβαζε στο νερό, με αποτέλεσμα αυτό να πιει πολύ νερό και να πνιγεί. Αν ο ιερέας κριθεί ένοχος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια.
Πηγή http://trelokouneli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: