Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Τι έγιναν τα εκρηκτικά που κλάπηκαν στην Κύπρο;

Η Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία διερευνά πληροφορίες για το ενδεχόμενο, μέρος τουλάχιστον των μεγάλων ποσοτήτων ισχυρής εκρηκτικής ύλης που κλάπηκαν από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο, να έχει μεταφερθεί προς Ελλάδα, για λογαριασμό τρομοκρατικών πυρήνων! Οι Κυπριακές Αρχές ασφαλείας είναι πεπεισμένες ότι μεγάλο μέρος αυτών των εκρηκτικών υλών έχει μάλλον διοχετευτεί στο εξωτερικό, χωρίς όμως να είναι γνωστό σε ποιά χώρα, ή για λογαριασμό ποιών...
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι έχουν διαταχθεί έρευνες σε ιδιωτικά σκάφη που ναυλοχούσαν στη μαρίνα της Λεμεσού, στην περιοχή της οποίας είναι και το στρατόπεδο από το οποίο "έκαναν φτερά" τα 175 κιλά (!!!) της εκρητικής ύλης.
Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, οι Κυπριακές Αρχές είναι σε συνεχή επαφή με τις Ελληνικές και κυρίως με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, δεδομένου ότι στο στρατόπεδο όπου έγινε η κλοπή υπηρετούν και αρκετοί Ελληνες. Για λόγους Εθνικής ασφάλειας όμως, δεν μπορούν να λεχθούν περισσότερα...
Πηγή Εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" 8-8-2010
*Βρέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, η μεγαλύτερη ποσότητα των εκρηκτικών που είχαν κλαπεί πρόσφατα από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανακοίνωσε ότι σε ανοικτό χώρο, στο τρίγωνο των χωριών Ομόδους - Ποταμιού - Βάσα Κοιλανίου της επαρχίας Λεμεσού εντοπίστηκαν 93 ράβδοι εκρηκτικής ύλης PG-2 και 493 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οπως είπε, οι 93 ράβδοι που εντοπίστηκαν, πιστεύεται ότι αποτελούν μέρος της κλαπείσας εκρηκτικής ύλης, ενώ για τα 493 φυσίγγια εξετάζεται η προέλευσή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτός, οι συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης που κλάπηκε, θα συνεχιστούν και σήμερα Δευτέρα, στην ίδια περιοχή. Οι ανακρίσεις των υπόπτων κι άλλων προσώπων εντείνονται, με απώτερο στόχο τον εντοπισμό ολόκληρης της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης, αλλά και την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής αστυνομίας υπογράμμισε ότι "πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του διπλού στόχου που είχε τεθεί ευθύς εξαρχής και αφορά τόσο στον εντοπισμό της εκρηκτικής ύλης όσο και στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών". "Υπολείπεται η ανεύρεση της υπόλοιπης εκρηκτικής ύλης και η εξιχνίαση της υπόθεσης", συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: