Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Tα Σκοπιανά πανηγύρια προπαγάνδας καλά κρατούν... (Δείτε τα βίντεο)

Παρόν στο χορό της προπαγάνδας ο μπαμπάς Γκρουέφσκι με τη Γενικής Πρόξενος της Ελλάδας !!! Τα παραδοσιακά πανηγύρια της Μακεδονίας, επιχειρούν να «καπελώσουν» οι Σκοπιανοί και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στη βόρεια Ελλάδα, υπάρχουν «Μακεντόνετς» που «καταπιέζονται» από τις αρχές.
Την ίδια ώρα κρατικοί αξιωματούχοι ενισχύουν......την προπαγάνδα των γειτόνων, είτε με την παρουσία τους σε προκλητικά πανηγύρια, είτε χορεύοντας σκοπούς που εκθειάζουν γνωστούς Κομιτατζήδες ή μιλούν για «σκλαβωμένη» Μακεδονία Στις αρχές Ιουνίου, η εφημερίδα «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ» που εκδίδει το φιλοσκοπιανό «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ», δημοσίευσε λίστα με τα πανηγύρια του φετινού καλοκαιριού σε περισσότερα από 40 χωριά της Μακεδονίας, αναφέροντας τα με Σλαβικές ονομασίες (Οφτσάρανι/Μελίτη, Πάτελε/’Αγιος Παντελεήμονας, Μπάνιτσα/Βεύη, Τσαρβορίνοβο/Μαρίνα, Έμπορε/Εμπόριο, Μπίτουσε/Παρόρο κ.α) κάνοντας ευθέως λόγο για «μακεδονικά χωριά που οργανώνουν χορούς και γλέντια με μακεδόνικά τραγούδια».
«Απαγορευμένη» γλώσσα τα Ελληνικά στη Μελίτη! «Απαγορευμένη» γλώσσα ήταν τα Ελληνικά, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και τον φετινό Ιούλιο, στη Μελίτη του νομού Φλώρινας, για το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία. Οι διοργανωτές απευθύνθηκαν στο πλήθος μιλώντας τους στο σλαβικό ιδίωμα της περιοχής, το οποίο η προπαγάνδα των Σκοπίων αποκαλεί «Μακεδονικό».
Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου τα προπαγανδιστικά τραγούδια που καλούσαν τους Έλληνες να … φύγουν από τη Μακεδονία, ακούγονταν συνήθως αφού αποχωρούσε η πλειοψηφία του κόσμου, φέτος η κατάσταση θύμιζε εκδήλωση του εθνικιστικού VMRO στα Σκόπια. Εκτός από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Synthesis» και οι τραγουδίστριες Έλενα Βέλεβσκα και Σουζάνα Σπάσοβσκα, που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για «Μακεντόνια» και «Μακεντόνετς». Όλοι τους ήρθαν από τα Σκόπια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος κάλυψε τα έξοδά τους.
Περισσότερα στο http://tiresias-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: