Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Συνταγματάρχης μυστικών υπηρεσιών ειδοποίησε τον Μεντβέντεφ για διαφθορά και βρέθηκε νεκρός.

Η ρωσική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Novaia Gazeta δημοσιεύει σήμερα, Δευτέρα, επιστολή την οποία είχε αποστείλει στο ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ένας συνταγματάρχης των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που στη συνέχεια βρέθηκε δολοφονημένος στο κελί του, και στην οποία κατήγγειλε τους ανωτέρους του για διαφθορά και προειδοποιούσε ότι έχουν δώσει εντολή εξόντωσής του. Ο συνταγματάρχης Ολεγκ Εφρέμοφ, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2008 με την κατηγορία ότι επαναπουλούσε την ηρωΐνη που είχε κατασχέσει η υπηρεσία του στην περιοχή Νίζνι-Νοβγκορόντ (500 χλμ ανατολικά της Μόσχας), βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον Ιούνιο του 2009, με πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα του.
Στην επιστολή που είχε απευθύνει πριν τον θάνατό του στο Κρεμλίνο, στο ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας, και στον Γενικό Εισαγγελέα, ο συνταγματάρχης Εφρέμοφ κατηγορούσε τον ανώτερό του στην ιεραρχία Ολεγκ Χραμόφ, επικεφαλής των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών FSB (διαδόχου της KGB) στο Νίζνι-Νοβγκορόντ, αλλά και τον υπεύθυνο εσωτερικής ασφαλείας της ίδιας υπηρεσίας, Μπορίς Πετρόφ, ότι έχουν δώσει εντολή να δολοφονηθεί μέσα στη φυλακή προκειμένου να μην αποκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία διαφθοράς.
Ο Ολεγκ Εφρέμοφ τονίζει ιδιαίτερα στην επιστολή του ότι αρνήθηκε να εκτελέσει την εντολή του ανωτέρου του να «θάψει» μία έρευνα του εγκληματολογικού εις βάρος της συζύγου του πρώην κυβερνήτη της περιοχής. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο Ολεγκ Χραμόφ είχε λάβει αμοιβή 100 εκατομμυρίων ρουβλίων (2,4 εκατομμύρια ευρώ) για να θάψει την έρευνα», έγραφε ο συνταγματάρχης Εφρέμοφ στην επιστολή του, τηλεομοιοτυπία της οποίας δημοσιεύει η εφημερίδα Novaia Gazeta. Ο αξιωματούχος της FSB κατηγορούσε τον ανώτερό του και για πολλά άλλα παραπτώματα, κυρίως για παροχή "προστασίας" σε διάφορες επιχειρήσεις. Προσπαθώντας να τον φιμώσουν, οι δύο άντρες της υπηρεσίας «κατασκεύασαν την εμπλοκή μου σε μία παράλογη εγκληματική υπόθεση», γράφει ο Ολεγκ Εφρέμοφ, ο οποίος αρνείτο κάθε εμπλοκή στη διακίνηση της ηρωΐνης.
«Χρησιμοποιώντας τις επαφές τους σε κύκλους του εγκλήματος, ο Ολεγκ Χραμόφ και ο Μπορίς Πετρόφ έχουν δώσει εντολή να δολοφονηθώ», πρόσθετε ο συνταγματάρχης στην επιστολή αυτή που έγραψε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση. Οταν βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο κελί του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος υπευθύνων της συγκεκριμένης φυλακής, αλλά και δύο συγκρατούμενών του. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι «είχαν κρεμάσει τον Εφρέμοφ από έναν σωλήνα και τον χτύπησαν με γροθιές, κλωτσιές και κλομπ», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Πηγή http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: