Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Στέλνουν «γκαζάδικο» για τους Έλληνες στη Λιβύη χωρίς καμία συνοδεία!

φωτογραφία-«MINERVA ANTONIA»
Με απίστευτο ερασιτεχνισμό αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση την υπόθεση των Ελλήνων της Λιβύης! Το ΥΠΕΞ,χωρίς να ενημερώσει καν το ΥΕΘΑ, βρήκε ένα …γκαζάδικο πλοίο ελληνικών συμφερόντων ,το οποίο πλέει σχετικά κοντά στις ακτές της Λιβύης.
Από το ΠΝ θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι το ΥΠΕΞ δεν ζήτησε καν τη συνοδεία πολεμικού πλοίου,ώστε να παρέχει τη στοιχειώδη προστασία στο γκαζάδικο πλοίο αν κάτι δεν πάει καλά. Αυτό ακριβώς δηλαδή που κάνουν οι Τούρκοι,οι οποίοι μαζί με τα καταμαράν έχουν στείλει και μία κορβέτα του στόλους τους. Οι Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της Ελλάδος στη Λιβύη στα τηλέφωνα (0021) 8213336978, (0021) 8213338563 ή, εναλλακτικά, με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο τηλέφωνο (0030) 2103681730.
Το εμπορικό αυτό πλοίο της ναυτιλιακής εταιρείας «MINERVA» με την επωνυμία «MINERVA ANTONIA» έχει ήδη καταπλεύσει στον λιμένα RA΄S LANUF πλησίον της Σύρτης της Λιβύης με σκοπό να παραλάβει Έλληνες πολίτες, που βρίσκονται στην περιοχή. Στην περιοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείο Εξωτερικών, βρίσκονται περίπου 30 Έλληνες, τους οποίους, το επόμενο 24ωρο θα επιδιώξουν να ειδοποιήσουν οι ελληνικές αρχές ώστε, εφόσον το επιθυμούν, να συμπεριληφθούν στην κατάσταση επιβαινόντων. Το «Olympic Champion», το «Hellenic Spirit», το «Βενιζέλος» από την εταιρεία «ΑΝΕΚ» και το «Κνωσσός» από τις «Μινωικές» είναι τα πλοία που θα πραγματοποιήσουν σειρά δρομολογίων για να μπορέσουν να μεταφέρουν Έλληνες και Κινέζους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά των Κινέζων υπηκόων γίνονται με την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα.
Διαβάστε τη σχετική είδηση
Επιπλέον, έχει ζητηθεί η συνδρομή ελληνικών επιβατηγών πλοίων για τη μεταφορά Αιγύπτιων υπηκόων, από την Τρίπολη στην Αλεξάνδρεια. «Σώστε μας, δεν έχουμε τρόπο να φύγουμε» «Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Κάποιοι φεύγουν απο εδώ που είμαστε. Παίρνουν οχήματα και φευγουν απο μόνοι τους. Δεχόμαστε επιθέσεις. Πριν 5 λεπτά ξαναδεχθήκαμε επίθεση. Οι περισσότεροι άλλων εθνικοτήτων φεύγουν απο το σημείο με βαλίτσες με δική τους ευθύνη. Εδώ στη έρημο αυτή τη στιγμή, στο Φάρεκ, είμαστε 10 Έλληνες και 10 Κύπριοι. Είμαστε καλά στην υγεία μας. Δεν έχουμε τρόπο για να φύγουμε με ασφάλεια. Οι επιθέσεις δεν έχουν σταματήσει. Δεν έχουμε τρόπο διαφυγής. Είμαστε 600 χιλιόμετρα από τη Βεγγάζη, μέσα στην έρημο Σαχάρα. Απευθύνουμε έκκληση να φύγουμε, θέλουμε να γυρίσουμε στη χώρα μας. Εχουμε δώσει συντεταγμένες για το που είμαστε στο υπουργείο Εξωτερικών. Θέλουμε να έρθει το ελληνικό κράτος να μας σώσει, η κατάσταση είναι κρίσιμη». Αυτή είναι η κραυγή αγωνίας του 35χρονου τοπογράφου – μηχανικού Παναγιώτη Κορυφίδη.
πηγή http://www.tsantiri.gr

σχετικό άρθρο..
Σε ετοιμότητα 3 C-130 για τον επαναπατρισμό Ελλήνων απο τη Λιβύη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ν.ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ