Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Στο διαδίκτυο ο υποτιθέμενος "βιασμός" εις βάρος Σουηδέζας απ΄τον ιδρυτή της Wikileaks .

Διέρρευσε το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης καθώς και οι γλαφυροί διάλογοι μεταξύ "θύματος" και "θύτη" την ώρα του "βιασμού".. Το ερώτημα αν ο Τζούλιαν Ασάνζ βίασε ή όχι μια γυναίκα από την Σουηδία -και παρενόχλησε σεξουαλικά μια συμπατριώτισσά της- επανέρχεται στο προσκήνιο, μετά την...διαρροή στο Ίντερνετ του προανακριτικού υλικού που περιέχει τις καταθέσεις των δύο γυναικών.
Από τα έγγραφα της Σουηδικής Αστυνομίας που αναρτήθηκαν στον Παγκόσμιο Ιστό -στα οποία αποτυπώνεται γλαφυρά η επίμαχη σκηνή- προκύπτει ότι ο ιδρυτής του Wikileaks έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις με μια Σουηδέζα την ώρα που εκείνη κοιμόταν. Ωστόσο, όταν η γυναίκα ξυπνά, εμφανίζεται να συναινεί στην ερωτική συνεύρεση. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η εν λόγω πράξη -όπως περιγράφεται- συνιστά «βιασμό».
Ενώπιον του δικαστηρίου
Ο 39χρονος Αυστραλός αρνείται ότι προέβη σε οτιδήποτε επιλήψιμο κατά τις συνευρέσεις του με τις δύο Σουηδέζες, τις οποίες γνώρισε το περασμένο καλοκαίρι σε ένα σεμινάριο για την ελευθερία του λόγου στην Στοκχόλμη. Την Δευτέρα και την Τρίτη αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Λονδίνο, όπου θα επιχειρήσει να αποφύγει την έκδοσή του στην Σουηδία.
Το περιστατικό
Στα έγγραφα της προανάκρισης που διενήργησε η Σουηδική Αστυνομία, εμφανίζεται η μία από τις δύο γυναίκες να υποστηρίζει ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ την βίασε μέσα στο διαμέρισμά της στην πόλη Γιονκόπινγκ, στις 16 Αυγούστου του 2010. Η γυναίκα κατέθεσε πως όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι ο Ασάνζ έκανε σεξ μαζί της. Ωστόσο τον άφησε να συνεχίσει, παρότι γνώριζε ότι δεν φορούσε προφυλακτικό. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η γυναίκα ζήτησε επίμονα από τον Ασάνζ να φορέσει προφυλακτικό και ο ίδιος «συμφώνησε απρόθυμα». Το περιστατικό, το οποίο περιγράφεται ως «βιασμός» στα έγγραφα που διέρρευσαν, συνέβη το επόμενο πρωινό, όταν η γυναίκα ξύπνησε και αντίκρισε τον Ασάνζ να συνουσιάζεται μαζί της.
Οι γλαφυροί διάλογοι
Η σκηνή περιγράφεται στα έγγραφα της προανάκρισης που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο. «Τον ρώτησε αμέσως: ‘’Φοράς τίποτα;’’. Και εκείνος απάντησε ‘’Εσένα’’. » Τότε του είπε: ‘’Το καλό που σου θέλω να μην έχεις AIDS’’. Κι εκείνος απάντησε: ‘’Όχι βέβαια’’. Εκείνη αισθάνθηκε ότι ήταν πια πολύ αργά. Ήταν ήδη μέσα της και τον άφησε να συνεχίσει».
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ http://greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: