Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εξαθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας - Εντοπίστηκαν πάνω από 6.500 ονόματα πελατών

Πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας γυναικών, που επί χρόνια κανόνιζε ερωτικά ραντεβού μέσω αγγελιών στον ημερήσιο Τύπο, εξαρθώθηκε από την αστυνομία στην Αττική.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν τα 15 μέλη του, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μια 61χρονη Ελληνίδα, που φέρεται διευθυντικό μέλος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ και ένας οδηγός ταξί όπως επίσης δυο ρωσίδες και δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν αντίστοιχα.
Η έδρα του κυκλώματος ήταν μοιρασμένη σε δυο διαμερίσματα σε Νέα Φιλαδέλφεια και Αγίους Αναργύρους. Από εκεί κλείνονταν τα ροζ ραντεβού έτσι όπως διαφημίζοντας μέσω μικρών αγγελιών.
Το πελατολόγιο του κυκλώματος περιελάμβανε περισσότερα από 6.500 άτομα και ήταν καταχωρημένο σε βάση δεδομένων.
Τα ραντεβού συντονίζονταν από τρία τηλεφωνικά κέντρα σε διαφορετικά σπίτια που είχαν νοικιαστεί για το σκοπό αυτό, ενώ τα μέλη του χρησιμοπούσαν 65 κινητά τηλέφωνα.

Μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με διευθυντικά στελέχη έναν 51χρονο Ελληνα και την 61χρονη που διέφυγε της σύλληψης, εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, τις οποίες εντόπιζαν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω «γραφείων ευρέσεως εργασίας».
Οι συλληφθέντες υπόσχονταν στις αλλοδαπές τη μετάβασή τους στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως σερβιτόρες, ωστόσο τελικά τις μετέφεραν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, και αφού τις προμήθευαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από κράτη -μέλη της Ε.Ε., τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής, μέσω αγγελιών που δημοσίευαν σε διάφορες εφημερίδες.
Σε έρευνες στα τρία διαμερίσματα στις περιοχές της Ν. Φιλαδέλφειας και Αγίων Αναργύρων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 65 συσκευές κινητών τηλεφώνων, χιλιάδες σημειώσεις (ιδιόχειρα συμπληρωμένα έντυπα), με τα καθημερινά ερωτικά ραντεβού, τα ονόματα των μελών της οργάνωσης, των γυναικών που αυτοί εκμεταλλεύονταν και τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν. Ενδεικτικό της κερδοφορίας της «επιχείρησης» είναι ότι το κάθε ραντεβού στοίχησε από 80 έως 100 ευρώ ενώ ο μέσος όρος εισπράξεων μιας μόνο ημέρας ήταν τα 1000 ευρώ!
ax..

Δεν υπάρχουν σχόλια: