Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι γερμανοί αγανακτισμένοι στο πλευρό του ελληνικού λαού

Μπορεί οι αγανακτισμένοι του Συντάγματος να έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό την ιστορική πλατεία στο κέντρο της Αθήνας... όμως κάποιοι άλλοι πήραν τη σκυτάλη και συμπαραστέκονται στο ελληνικό πρόβλημα και όχι μόνο.
Ο λόγος για τους αγανακτισμένους της Φρανκφούρτης, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία Willy-Brandt στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης. Στην σκιά των ουρανοξυστών και δίπλα στο τεράστιο και πασίγνωστο σήμα του ευρώ, οι Γερμανοί διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους προς τους πολιτικούς, το κεφάλαιο και τις τράπεζες και την τρόικα.
Με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που γνωρίσαμε στο Σύνταγμα (σκηνές, πανό, κιόσκια, χρώματα και μουσικές), οι αγανακτισμένοι της Willy-Brandt Platz εκφράζουν εδώ και περίπου ένα μήνα τη διαμαρτυρία τους για την πρωτοφανή κρίση που έχει χτυπήσει τους λαούς της Ευρώπης.  

Πρόκειται βεβαίως για αξιοσημείωτο γεγονός, από την άποψη ότι η Φρανκφούρτη αποτελεί έναν από τους οικονομικούς κέρβερους της Γηραιάς Ηπείρου και δεν είναι ό,τι πιο αναμενόμενο να βλέπεις αγανακτισμένους στο πλέον κεντρικό σημείο της.
Την ώρα που στη Γερμανία έχει ξεσπάσει σάλος με τη σύλληψη τριών δολοφόνων νεοναζί, οι οποίοι κατηγορούνται για τις δολοφονίες Ελλήνων και Τούρκων καταστηματαρχών στην Καρλσρούη, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή που θέλει νέους ανθρώπους να δείχνουν τον προβληματισμό τους για όσα δεινά συμβαίνουν στους Ευρωπαίους συμπολίτες τους. Μεταξύ των πανό που έχουν αναρτηθεί στην πλατεία βρίσκονται και κάποια με θέμα την Ελλάδα. «Αλληλεγγύη με τις δυσκολίες στην Ελλάδα. Τέλος στην τρόικα», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα από αυτά, ενώ κάποια άλλα κάνουν λόγο για στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας.
ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: