Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι επιστήμονες βρίσκουν τον ιό της γρίπης στις νυχτερίδες για πρώτη φορά.Οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο είναι ασαφείς...Μεγαλώνει η λίστα των μεταφορέων του ιού..

27 Φλεβάρη του 2012 - ΑΤΛΑΝΤΑ
Για πρώτη φορά, οι επιστήμονες έχουν βρει αποδείξεις του ιου της γρίπης σε νυχτερίδες,
Η εκπληκτική ανακάλυψη είναι η πρώτη καλά τεκμηριωμένη έκθεση όσο αφορά φτερωτά θηλαστικά.
Μικρόβια της γρίπης είναι συχνα σε ανθρώπους πουλιά, και τους χοίρους και μάλιστα έχουν δει στα άλογα σκυλιά,, φώκιες και τις φάλαινες, μεταξύ άλλων.
Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες δεν ήταν σε θέση να την καλιεργησουν,και δεν είναι σαφές αν - ή πόσο καλά -εξαπλώνεται απο τις νυχτεριδες.
Περίπου πέντε χρόνια πριν, ρώσοι ιολόγοι διαπίστωσαν την γρίπη σε νυχτερίδες, αλλά ποτέ δεν πρόσφεραν στοιχεία.
"Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά πεπεισμένοι ότι εχουν ανακαλύψει γρίπη σε όλα τα πιθανά" ζώα, δήλωσε ο Ruben, ένας επιστήμονας του Κέντρου για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης ο οποίος συνέγραψε τη νέα μελέτη.
Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι κάποιοι νυχτερίδες έχουν κολλήσει γρίπη πριν από αιώνες και ότι ο ιός μεταλλάσσεται στον πληθυσμό των νυχτερίδων σε αυτή τη νέα ποικιλία.
Οι επιστήμονες δεν έχουν καν τη δυνατότητα να αναπτύξουν το νέο στέλεχος του ιού στα αυγά κότας ή του ανθρώπινου κυττάρου, όπως κάνουν με πιο συμβατικά στελέχη της γρίπης.
Αλλά ακόμα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον άνθρωπο.
Περισσότερα εδώ http://theextinctionprotocol.wordpress.com
http://hellasxg.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: