Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Βίντεο: Στο New Jersey ένα τρένο εκτροχιάζεται, τοξική διαρροή αναφέρθηκε σε ποτάμι.

Οι Αμερικάνοι είναι πάρα πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να ζήσουν το «αμερικανικό όνειρο" για να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. 
Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει επειδή είναι πολύ καταθλιπτικό. 
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι ασθένησαν σήμερα στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, μετά τη διαρροή εύφλεκτου χλωριούχου βινυλίου που σημειώθηκε όταν αρκετά βαγόνια ενός φορτηγού τρένου εκτροχιάστηκαν αφού κατέρρευσε μια γέφυρα στις 07.00 (14.00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με πληροφορίες.
Και οι 18 έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ οι αρχές έχουν απομακρύνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής και έχουν κλείσει τα σχολεία. 
Η γέφυρα αυτή στο Νιου Τζέρσεϊ είχε καταρρεύσει και τον Αύγουστο του 2009 όταν πέρασε πάνω της ένα τρένο με 50 βαγόνια που μετέφερε άνθρακα, με αποτέλεσμα 16 από τα βαγόνια να πέσουν στο νερό. Περίπου 150.000 γέφυρες στις ΗΠΑ, περίπου το ένα τέταρτο των γεφυρών της χώρας, είτε έχουν δομικά προβλήματα είτε είναι λειτουργικά παρωχημένες, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία μεταφορών. Το χλωριούχο βινύλιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια ή τον λαιμό, πονοκέφαλο και δύσπνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: