Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η μητέρα του Ρωμανού επιβεβαιώνει άρθρο μας για το πως ξεκίνησαν όλα..Είναι θύματα μιας και μοναδικής ιστορίας..

- «Ο Νίκος ήταν το δεύτερο θύμα των Κορκονέα – Σαραλιώτη» λέει ο πατριός του Αλέξη Γρηγορόπουλου...
 - Από τότε ξεκίνησαν όλα, λέει η μητέρα του Ρωμανού, Παυλίνα Νασιουτζικ..
Φίλοι από μικρά παιδιά, από την ηλικία των έξι ετών και το δημοτικό, έγιναν κολλητοί στο γυμνάσιο και η μοίρα τους επιφύλασσε περίεργο παιχνίδι. Ο Νίκος Ρωμανός ήταν ο άνθρωπος που ήταν δίπλα στον Αλέξη Γρηγορόπουλο όταν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια. 
«Ο Νίκος κρατούσε το φέρετρο, ο Αλέξανδρος ξεψύχησε στα χέρια του, από εκεί ξεκίνησαν όλα, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο» λέει η Παυλίνα Νάσιουτζικ στη εφημερίδα Real News η μητέρα του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ.
Η κατάθεση της 7ης Δεκεμβρίου 
Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από το περιστατικό στα Εξάρχεια που έκοψε βίαια το νήμα της ζωής του 15χρονου Αλέξη όταν ο Νίκος Ρωμανός έδινε την πρώτη του κατάθεση στην Αστυνομία. 

Είχε πει τότε: «Τον Αλέξανδρο ή Gregory, όπως τον φωνάζαμε χαϊδευτικά από το επίθετό του, τον γνώριζα απ’ την Α’ Δημοτικού, πηγαίναμε μαζί στο ίδιο σχολείο. Μέχρι την Α’ Γυμνασίου δεν κάναμε «κολλητή» παρέα. 
Για το μοιραίο βράδυ, ανήμερα της γιορτής του, είχε πει ότι οι αστυνομικοί «σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν». Στη συνέχεια περιέγραψε τον πανικό που επικράτησε. «Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω, αν δεν κάνω λάθος στον δεύτερο ή τον πρώτο πυροβολισμό. Σίγουρα πάντως έπεσε πριν τον τρίτο πυροβολισμό. Μετά δεν πολυθυμάμαι τι έγινε. Επικράτησε πανικός. Φώναζε κόσμος και κάποιοι σήκωσαν την μπλούζα του Αλέξανδρου». 

Κλείνει την κατάθεσή του λέγοντας: «Τον Αλέξανδρο δεν τον σκότωσαν, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Δεν έχω να σας πω τίποτα άλλο». 
Στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη αν και ήταν ο πρώτος μάρτυρας, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει. Ο πατέρας του είπε ότι έφυγε από το σπίτι και το σχολείο και δεν ξέρει που βρίσκεται.
«Ο Νίκος Ρωμανός, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που γνωρίζαμε έως τότε. Ήρθε μια φορά στην Άμφισσα, χωρίς να καταθέσει. Στο δικαστήριο τον διακατείχε θυμός, ήταν σε μεγάλη σύγχυση και νευρικότητα. Είχε μέσα του οργή και φόβο», λέει στη Real ο πατριός του Αλέξη, Ανδρέας Κωνσταντίνου και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις δεν τον ξάφνιασαν: «Ένα παιδί που εγκαταλείπει την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή μαζί και το σχολείο, τι πορεία μπορεί να έχει; 

Ήταν το δεύτερο θύμα των Κορκονέα και Σαραλιώτη. Εκείνο το βράδυ οι δολοφονικές σφαίρες σκότωσαν και τον Νίκο». 
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το άρθρο μου σχετικά με την πορεία που πήρε η ζωή του Ρωμανού
Αυτή είναι η μισή αλήθεια.....Και είναι μισή γιατί εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα και φυσικά τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση...
Η ιστορία ξεκίνησε κάπως αλλιώς και έχει αναφερθεί με μαρτυρίες και αδιάψευστα ντοκουμέντα στην δίκη Κορκονέα και ο Αλέξης Κούγιας.

http://www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: