Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Constantinopolis Calling!

Για άλλη μια μέρα, σήμερα, η Τουρκία συνταράσσεται από δυναμικές διαδηλώσεις. 
Χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης ζήτησε συγνώμη για την υπερβάλλουσα αστυνομική βία. 
Ο τουρκικός λαός θεώρησε ότι η συγνώμη του αντιπροέδρου είναι μισό χέσιμο και με σύνθημα ”let alcohol free”, ξαναβγήκε στους δρόμους.
Έτσι, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, οι Τούρκοι έχουν γίνει τούρκοι και χωρίς, δυστυχώς, υποστήριξη από τους Κούρδους, βρίσκονται στο δρόμο, παρά την άγρια καταστολή και την συνεχή παραπληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ). 
Ειδικά οι Αλεβίτες, που συνιστούν το 25% του τουρκικού πληθυσμού βράζουν στο ζουμί τους, καθώς βλέπουν τα παιδιά τους -το μέλλον της Τουρκίας- , να διακινδυνεύουν τις ζωές τους στους δρόμους. 
Οι Αλεβίτες πίνουν κρασί, κατά κανόνα ευημερούν και πιστεύουν στην «Αγία Τριάδα», παρόλο που δεν είναι χριστιανοί και πολιτικά κλίνουν συνήθως αριστερά.
Όσο λίγα κι αν ξέρομε, βλέπομε μιαν αυθόρμητη εξέγερση που δεν καθοδηγείται από κανέναν και γι’ αυτό είναι μια όμορφη εξέγερση. 

Κι ας ξέρομε τόσο λίγα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους των τουρκικών πόλεων, κι αν η μισή μας καρδία βρίσκεται στα Χανιά, η άλλη μισή στην Τουρκία φυλακίζεται.
Οι διαδηλωτές μετράνε ήδη τέσσερις νεκρούς! Αν η μισή μας καρδία βρίσκεται στα Χανιά, η άλλη μισή στην Τουρκία τουφεκίζεται. 
Εκατοντάδες τραυματίες -πολλοί από τους οποίους σοβαρά- και εκατοντάδες συλληφθέντες λοιπόν.
Πριν από λίγο αναμεταδόθηκε ραδιοφωνικά, ότι συνελήφθησαν στη Σμύρνη 25 άτομα με την κατηγορία ότι μετέδιδαν παραπλανητικά μηνύματα, μέσω twitter!
Αυτό το μέλλον είναι που ετοιμάζουν και για μας με την (Δ)ένδειά των επιχειρημάτων τους! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας.
Μας ενώνει μια θάλασσα, μας ενώνει κι η αλληλεγγύη σ’ αυτούς που απαιτούν να ζουν με αξιοπρέπεια!

Υ.Γ. Σχετικά με τον απαχθέντα Τούρκο πρόσφυγα, την ώρα που πολίτες πιστοποιούν (με αριθμό πρωτοκόλλου 707/20-05-2013) την φυσική παρουσία ενός απαχθέντος ικέτη, η Ελληνική Αστυνομία με (δ)ένδεια επιχειρημάτων, ισχυρίζεται ότι «καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του συγκεκριμένου υπηκόου Τουρκίας καθώς και καμία επίσημη καταχώριση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας». Σου λέω: Δ-ένδεια.
Αλλά ουδεμία έκπληξη! Εδώ ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία, έναν αντιφρονούντα "τουρκόσπορο" δε θα ξεπούλαγαν? 
Αν θέλομε να είμαστε σοβαροί, δηλαδή!
http://my-pillow-book.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: