Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Διαλύονται οι Ουκρανικές Ε.Δ!!!! Στρατιώτες αυτομολούν και προσχωρούν στις Ρωσικές δυνάμεις!!!!! Το Κίεβο κήρυξε επιστράτευση !!!!!Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny αυτομόλησε και πήγε με τον Ρωσικο στρατό.Δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία εμφανίστηκαν στις ακτές κοντά στη Σεβαστόπολη...

Ρωσο-ορθόδοξοι ιερείς ψάλλουν προσευχές για τους στρατιώτες στη ρωσική ναυτική βάση στην Κριμαία 
*Ομπάμα προς Πούτιν: «Σας καλώ να αποσύρετε τις ρωσικές δυνάμεις από την Κριμαία αλλιώς θα έχετε κυρώσεις»
Πούτιν''Σας γράφουμε στα @.@ μας''
Διαλύονται οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ουκρανοί στρατιώτες αυτομολούν, προσχωρούν στις Ρωσικές δυνάμεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα εδάφη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας κάτω από τη… Ρωσική σημαία.
Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση του Κιέβου που βλέπει τις δυνάμεις ασφαλείας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας να είναι σε πλήρη αποσύνθεση και κηρύσσουν γενική επιστράτευση, χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση μέχρι στιγμής. Πριν από λίγη ώρα την είδηση ότι η κυβέρνηση του Κιέβου έδωσε εντολή στην ηγεσία των Ουκρανικών Ε.Δ. να καλέσουν εφεδρείες και να κηρύξουν γενική επιστράτευση μετέδωσαν τόσο το BBC όσο και το Sky News.
Νωρίτερα ο ανταποκριτής του πρακτορείου Itar Tass στην Κριμαία μετέδωσε πως «ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες προσχωρούν τις ρωσόφιλες δυνάμεις αυτοάμυνας στην ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία». Πολλοί στρατιώτες, που αποδοκιμάζουν τη νέα κυβέρνηση Κιέβου, αφήνουν τις μονάδες τους και παραιτούνται. Ορισμένες μονάδες μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να ακολουθήσουν τις διαταγές των δυνάμεων αυτοάμυνας. 
Τα περιστατικό αυτό έρχεται μετά την ανακοίνωση από το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα «υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας στην Ουκρανία» και τις πολεμικές προετοιμασίες από πλευράς Μόσχας. 

Κάτι που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση την κυβέρνησης του Κιέβου, η οποία βλέπει πώς στη νοτιοανατολική Ουκρανία χάνει το «παιχνίδι». 
Εν τω μεταξύ, αυξάνονται τα θερμά σημεία στην ανατολική και νότια ρωσόφωνη Ουκρανία, με εισβολές ενόπλων σε πολλά στρατηγικά σημεία ή μεγάλες φιλορωσικές διαδηλώσεις.
Εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας στο περιθώριο φιλορωσικής διαδήλωσης, η οποία οδήγησε στην εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής κυβέρνησης από φιλορώσους διαδηλωτές. 
Πολλές στρατηγικές θέσεις τελούν πλέον υπό τον έλεγχο ενόπλων, ένστολων χωρίς διακριτικά. Ελέγχουν τα αεροδρόμια της Συμφερούπολης, της Σεβαστούπολης, της πόλης Κιρόφσκογε και το κέντρο της Συμφερούπολης, της πρωτεύουσας της Κριμαίας, υψώνοντας τη ρωσική σημαία σε πολλά κυβερνητικά κτίρια. 
«Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας σήμερα. δήλωσε «ο γερουσιαστής Igor Morozov, ένα μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις, στην Izvestia.
Ολοένα και περισσότερα στρατεύματα συρρέουν στην Κριμαία, με τους ενόπλους, εμφανέστατα άρτια εκπαιδευμένους, να καταλαμβάνουν κομβικές θέσεις στους οδικούς άξονες που συνδέουν τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της αυτόνομης Δημοκρατίας και τα κυριότερα αστικά κέντρα.
Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Κριμαία, καθώς βρισκόμαστε μία ανάσα από τη σύρραξη μετά την απόφαση της Μόσχας για στρατιωτική επέμβαση.
Δύο ρωσικά ανθυποβρυχιακά πολεμικά πλοία εντοπίστηκαν ανοικτά των ουκρανικών ακτών κοντά στη Σεβαστούπολη, παραβιάζοντας τη συνθήκη που έχει υπογραφθεί για χρήση της ναυτικής βάσης από τη Μόσχα, μεταδίδει το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή.
Η πηγή αυτή ανέφερε ότι τα δύο πλοία, που ανήκουν στο ρωσικό στόλο της Βαλτικής, κατέπλευσαν σε έναν κόλπο στη Σεβαστόπολη, όπου διατηρεί τη ναυτική του βάση ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: