Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Τα επτά πράγματα που ΔΕΝ ξέρουμε για τους Σομαλούς πειρατές! Πόσα ψέματα λένε τα ΜΜΕ;

1) Οι Σομαλοί πειρατές, σε αντίθεση με τα όσα μας "πληροφορεί" η προπαγάνδα των ΜΜΕ είναι υπερασπιστές της πατρίδας τους.
Το 1991 η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε. Από τότε ο λαός ζει σε άθλιες συνθήκες και υπάρχει ένα γενικότερο χάος. Οι Ευρωπαίοι και γενικότερα τα ανεπτυγμένα κράτη ως τσιράκια των πολυεθνικών το είδαν αυτό σαν μια καταπληκτική ευκαιρία να καταληστέψουν την χώρα και να εναποθέσουν τα πυρηνικά τους απόβλητα στην θάλασσα.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θαλάσσης η περιοχή που εκτείνεται 12 μίλια στην θάλασσα από την ακτή μιας χώρας ανήκει στην χώρα αυτή.
Καμιά περίπτωση πειρατείας δεν έχει σημειωθεί έξω από τα 12 μίλια.
2) Ευρωπαϊκά σκάφη ρίχνουν απόβλητα.
Από την στιγμή που η κυβέρνηση της Σομαλίας κατέρρευσε, άρχισαν να εμφανίζονται πλοία που έριχναν τοξικά και  πυρηνικά απόβλητα στην θάλασσα που προέρχονταν από ευρωπαϊκά εργοστάσια και νοσοκομεία.

Ο παράκτιος πληθυσμός άρχισε να αρρωσταίνει...άρχισε να εμφανίζει διάφορα σημάδια στο δέρμα ναυτία και εμετούς. Και πολλά μωρά γεννιόνταν παραμορφωμένα. Μετά από το τσουνάμι του 2005 πολλά βαρέλια ξεβράστηκαν στην παραλία  . Εκατοντάδες αρρώστησαν και γύρω στα 300 άτομα πέθαναν.
3) Παράνομο ψάρεμα.
Ευρωπαϊκά σκάφη ψαρεύουν στην Σομαλία καταληστεύοντας έτσι την κύρια πηγή εισοδήματος των Σομαλών. Κάθε χρόνο ψαρεύονται θαλασσινά αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ από τα νερά της Σομαλίας, με αποτέλεσμα οι ντόπιοι ψαράδες και οι οικογένειες τους να πεινάνε.
4) Οι Σομαλοί πειρατές είναι ψαράδες
Λόγω της απουσίας ναυτικού και κυβέρνησης οι Σομαλοί ψαράδες σχημάτισαν ένα είδος εθελοντικής ακτοφυλακής  για να εμποδίσουν το παράνομο ψάρεμα και τις ρίψεις αποβλήτων στην θάλασσα της χώρας τους.
5) Οι Σομαλοί πειρατές έχουν κώδικα εμπλοκής:
Σύμφωνα με τον κώδικα αυτό το να κάνουν κακό στο πλήρωμα και τους επιβάτες ενός πλοίου απαγορεύεται. Αυτό άλλωστε θα έδινε πάτημα στις κυβερνήσεις του ανεπτυγμένου κόσμου να αναπτύξουν τακτικές (μηδενικής διαπραγμάτευσης).
6) Η πειρατεία έγινε η κύρια πηγή εισοδήματος για τους Σομαλούς.
Λόγω  του ότι η οι ψαράδες έχουν καταστραφεί οικονομικά από την εισβολή των ευρωπαίων, τώρα η πειρατεία είναι η κύρια πηγή εσόδων. Έχει υπολογιστεί ότι περίπου 339 με 413 εκατομμύρια δολάρια έχουν κερδίσει οι πειρατές ανάμεσα στο 2005 με 2012
Ο κάθε πειρατής κερδίζει περίπου 30 000 με 75 000 δολάρια και 10 000  bonus  για τον πρώτο άνδρα που θα πατήσει το πόδι του σε εχθρικό σκάφος.
7) H Προπαγάνδα των ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου στον κόσμο να σκέφτεται ότι οι Σομαλοί πειρατές είναι αγροίκοι κλέφτες. Τον Απρίλιο του 2009 Ομπάμα κατέστρωσε μια μακροχρόνια στρατηγική για να αποκαταστήσει την "τάξη" στην χώρα "σε ξένη χώρα", και να τοποθετήσει εκεί βολικά το ναυτικό των ΗΠΑ ως εγγυητή της ειρήνης.
Επίσης το Χόλυγουντ έβγαλε μια άκρως προπαγανδιστική ταινία με τίτλο (Captain Philips), o οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από Σομαλούς πειρατές. Το έργο δέχτηκε κριτική για τα ψεύδη και τις ανακρίβειες του, παρ όλα αυτά έκανε 107 εκατομμύρια δολάρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: