Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ......ΤΡΙΞΑΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟ.....ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ..ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.....

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  

«Να μην ξαναέρθουν στο Ρέθυμνο» διαμηνύουν προς τις τράπεζες τα μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ως βασικό στόχο έχουν θέσει τα μέλη του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς της περιουσίας των οφειλετών, με μαζικές κινητοποιήσεις και αυτοθυσία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Σε 2,5 χρόνια, άλλωστε, έχουν ήδη αποτρέψει περισσότερους από 300 πλειστηριασμούς ακινήτων στο Ρέθυμνο και συνεχίζουν την προσπάθεια με κάθε τρόπο

Στα πλαίσια αυτά την Τετάρτη το μεσημέρι άναψαν τα αίματα στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, όταν τα μέλη του Σωματείου αντιλήφθηκαν την παρουσία δύο εκπροσώπων της τράπεζας οι οποίοι εστάλησαν στο Ρέθυμνο για να εκτιμήσουν την αξία τεσσάρων ακινήτων που θα έβγαιναν σε πλειστηριασμό. Δύο συλλήψεις αλλά και μικρής διάρκειας επεισόδια ήταν τα αποτελέσματα του τεταμένου κλίματος που υπήρχε, καταδεικνύοντας παράλληλα την απουσία ανοχής από τα μέλη του Σωματείου για πρακτικές όπως οι πλειστηριασμοί ακινήτων.ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ .

 ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.......



Η προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με στόχο να αποτραπούν οι τέσσερις πλειστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι, είχε απρόσμενη εξέλιξη για τους εκπροσώπους της τράπεζας οι οποίοι εστάλησαν για να εκτιμήσουν τις περιουσίες που επρόκειτο να βγουν σε πλειστηριασμό. Όταν τα μέλη του Συλλόγου, πλησίασαν τους δύο εκπροσώπους σε μια προσπάθεια να τους αποτρέψουν από τη διαδικασία των εκτιμήσεων, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις και το ήδη τεταμένο κλίμα ξέφυγε από τον έλεγχο, οδηγώντας τελικά στη σύλληψη δύο μελών του Σωματείου οι οποίοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο. Η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να κατευναστούν τα πνεύματα και να απομακρυνθούν οι δύο εκπρόσωποι της τράπεζας σώοι και αβλαβείς ματαιώνοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις προγραμματισμένες διαδικασίες. 

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της παρακώλυσης δημόσιας συνεδρίασης πλειστηριασμού, κρατήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου στα πλαίσια του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου. Τα δύο άτομα μέσω του νομικού τους εκπροσώπου ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν ωστόσο διετάχθη η κράτησή τους έως και σήμερα που θα παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων ήταν και άμεσα ενδιαφερόμενος για την αποτροπή των πλειστηριασμών καθώς κινδύνευε η περιουσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία επιδεινώθηκαν λόγω της έντασης που επικράτησε στο Δικαστικό Μέγαρο με τους δύο εκπροσώπους της τράπεζας. 

Ως αποτέλεσμα χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί ενώπιων του Εισαγγελέα, οδηγήθηκε φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για εξετάσεις. 

ΗΘΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Τα μέλη του Σωματείου συγκεντρώθηκαν και χθες το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες. Σε ήρεμο κλίμα τα μέλη του Σωματείου βρέθηκαν δίπλα στα δύο μέλη τους τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αφήσουν εκτεθειμένα τα άτομα τα οποία με αυτοθυσία αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς της περιουσίας των ίδιων αλλά και Ρεθεμνιωτών συνανθρώπων τους. Ωστόσο, σύσσωμο το Σωματείο χαρακτήρισε απαράδεκτη την παράταση της κράτησής τους έως σήμερα και δεσμεύτηκαν πως θα σταθούν ξανά στο πλευρό τους με συγκέντρωση που πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Δήμας: «Οι βία και οι αναταραχές δεν μας εκφράζουν και δεν είναι ποτέ στις προθέσεις μας. Η παρουσία των δύο εκπροσώπων της τράπεζας στο Ρέθυμνο ήταν προκλητική από πλευράς Τράπεζας. Μάλλον επρόκειτο για crash test, ώστε να διαπιστώσουν τι ανοχή υπάρχει στο Ρέθυμνο. Είδαν… και ελπίζω πως δεν θα ξαναέρθουν. Απόρροια της παρουσίας τους ήταν και οι προχθεσινές εντάσεις. Εμείς όπως κάθε Τετάρτη θα συνεχίσουμε να έχουμε δυναμική παρουσία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και θα αποτρέπουμε τους πλειστηριασμούς περιουσιών. Πάντα συγκεντρωνόμαστε ειρηνικά και χωρίς κομματικά χρώματα. Θα συνεχίσουμε την παρουσία μας εδώ για να συμπαρασταθούμε ηθικά στους δύο ανθρώπους που έβαλαν «μπέτι» ώστε οι συνάνθρωποί τους να μην χάσουν τα σπίτια τους». ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ 

Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών συστάθηκε σε σώμα πριν από έξι μήνες έχοντας ως στόχο μέσω συγκεκριμένου νομικού πλαισίου που ορίζεται για τα εν λόγω Σωματεία να προστατέψουν συλλογικά πλέον και να ενισχύσουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες. Στα πλαίσια αυτά τα μέλη του Σωματείου, συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη, ημέρα που πραγματοποιούνται οι πλειστηριασμοί, έξω από Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου. Αποτρέποντας τον κάθε πλειστηριασμό απαιτούνται δύο μήνες προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η διαδικασία πλειστηριασμού του ίδιου ακινήτου γεγονός που όπως αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου δίνει παράταση χρόνου για να βρει ο οφειλέτης μια νόμιμη λύση στο πρόβλημα και με πιο ευνοϊκούς όρους. 

Τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Ρέθυμνο έχουν αποτραπεί συνολικά 300 πλειστηριασμοί, είτε από μεμονωμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τους πλειστηριασμού είτε από το Σωματείο τους τελευταίους έξι μήνες. Μέχρι στιγμής απαριθμεί 500 μέλη και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Το Σωματείο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Βουλευτές του Ρεθύμνου, καθώς όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Δήμας: «Το πρόβλημα αυτό είναι πολιτικό και εκεί έχει τις ρίζες του. Πρέπει να αλλάξει αυτή η πολιτική και εμείς θα ασκήσουμε πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή». 

To Σωματείο έστειλε ανακοίνωση, μετά το περιστατικό στα δικαστήρια, όπου αναφέρει: «Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα μεταξύ 16-17 με την έναρξη της νέας περιόδου πραγματοποίησης πλειστηριασμών ακινήτων συμπολιτών μας ο Σ.Α.Ο.Ρ. οργάνωσε ξανά κινητοποίηση διαμαρτυρίας εναντίον της αρπαγής της περιουσίας των Ρεθυμνιωτών οφειλετών που δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της γενικευμένης κατάρρευσης που μαστίζει τον τόπο μας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η Τράπεζα Eurobank επέμενε στην κατάθεση προσφοράς καθώς είχε αποστείλει εκπροσώπους της αλλά και ιδιωτικό αστυνομικό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση η οποία οδήγησε στη σύλληψη 2 μελών μας. Η επιμονή της Τράπεζας για την επικύρωση της προσφοράς αποδεικνύει για άλλη μια φορά το στόχο της Τράπεζας για την αρπαγή των περιουσιών μας. Μας δημιουργεί απορία και αγανάκτηση η εξάντληση της αυστηρότητας του δικαστηρίου όσο αφορά τη συνέχιση της κράτησης των συλληφθέντων επειδή ενώ ρωτήθηκαν εάν χρειάζονται προθεσμία για την προετοιμασία της απολογίας τους υποχρεώθηκαν να μείνουν κρατούμενοι. 

Είναι γνωστό ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν συνηθίζεται σε πλημελληματικές πράξεις. Επιπλέον ο ένας από τους δύο κρατούμενους νοσηλεύτηκε την προηγούμενη νύχτα στο νοσοκομείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και ο άλλος είναι πατέρας 4 ανήλικων παιδιών. Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε όλους του Ρεθυμνιώτες για συμπαράσταση την Παρασκευή 26.09.2014 στις 12 το μεσημέρι έξω από το δικαστικό μέγαρο». 

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ
http://neataksi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: