Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΧΑΛΑΛ» ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ «ΧΑΛΑΛ» ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;
Τι θα λέγατε για ένα τέστ «χαλάλ» για να ελέγξετε πόσο πολύ πόνο και ταλαιπωρία έχουν υποστεί τα ζώα κατά τη σφαγή των μουσουλμάνων; Ή τι θα λέγατε για ενα τέστ «τζιχάντ», για να ελέγξετε για τυχόν τρομοκρατικό περιεχόμενο σε μουσουλμάνους;
Μια γαλλική εταιρεία έχει αναπτύξει ενα αποκαλούμενο "τέστ Χαλάλ", το οποίο θα επιτρέπει στους μουσουλμάνους καταναλωτές να ανιχνεύουν την παρουσία χοιρινού ή αλκοόλ στα τρόφιμα.
Στην τιμή των 6,90 δολαρίων το κάθε ενα ή € 125 για ένα πακέτο των 25, μιας συσκευής, που απλά ονομάζεται "τέστ Χαλάλ», και έχει σχεδιαστεί για χρήση από τους μουσουλμάνους οι οποίοι, σύμφωνα με τα διατροφικές ανάγκες της θρησκείας τους, απαγορεύεται η κατανάλωση χοιρινού κρέατος και αλκοόλ.
Σε ένα παρόμοιο στυλ με ένα τεστ εγκυμοσύνης, η συσκευή αποτελείται από μια λωρίδα η οποία ο καταναλωτής θα πρέπει να τοποθετήσει σε ένα ποτήρι ζεστό νερό που περιέχει ένα δείγμα των τροφίμων. Μετά από λίγα λεπτά, η δοκιμή θα δείξει στη συνέχεια μία από τις δύο επιλογές: είτε μια ενιαία γραμμή για ένα αρνητικό τεστ ή δύο μπάρες για ένα θετικό, το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει αλκοόλ ή χοιρινό στο προιόν.
Το τεστ δημιουργήθηκε από την εταιρεία Capital Biotech. Παρόλο που αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα τεστ το οποίο να επιτρέπει στους Μουσουλμάνους να εξακριβώσουν αν το φαγητό τους είναι πράγματι Χαλάλ - δηλαδή να περιέχει κρέας που προέρχεται από ζώα που σφάζονται σύμφωνα με το ισλαμικό τελετουργικό, το τεστ είναι σημαντικό για να επιβεβαιώσει "την απουσία των τροφών που απαγορεύεται από το Κοράνι ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: