Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Ξεγυμνώνοντας" την τεχνολογία. Πως τα smartphones οδηγούν στο τέλος της συζήτησης.

Μας βοηθούν τα τηλέφωνά μας να επικοινωνούμε καλύτερα ή μήπως υψώνουν τείχη ανάμεσά μας; Δείτε τις εικόνες του B. Romero και ίσως η απάντηση δεν είναι αυτή που νομίζετε (Pics)
Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που είναι συνεχώς χαμένοι στα Smartphones τους; 
Δεν είστε οι μόνοι. Ο Βρετανός φωτογράφος Babycakes Romero εντόπισε άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, σε όλους τους χώρους και διαπίστωσε ότι αντί να συζητούν ή να κρατούν κάποια επαφή, είναι χαμένοι στα Smartphones.
Μέσα από τον τίτλος της σειράς φωτογραφιών που ονομάζεται The "Death Of Conversation", ο Romero προσπαθεί να αναδείξει αυτό το σύγχρονο φαινόμενο.
Σχολιάζοντας τη σειρά στο BuzzFeed News ανέφερε: "Ήταν κάτι που το διαπίστωνα καθημερινά. Πρόκειται για μαρτυρία από πρώτο χέρι" και πρόσθεσε:
"Είδα ότι τα smartphones έγιναν ένας τοίχος στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Πίστεψα πώς οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σαν κοινωνική δραστηριότητα για να κρύψουν την αδεξιότητά τους, να καλύψουν τη σιωπή τους. Όσο όμως προχωρούσα στο να διερευνώ και να φωτογραφίζω αυτό το σύγχρονο φαινόμενο, διαπίστωσα ότι αυτές οι συσκευές είναι που προκαλούν την αδεξιότητα και την σιωπή".


 (Πηγή: huffingtonpost.fr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: