Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αποκαλυπτήρια του νέου πρωτοτύπου του ιπτάμενου αυτοκινήτου AeroMobil (Βίντεο)

Το AeroMobil της ομώνυμης εταιρείας αποτελεί ένα από τα πλέον πολλά υποσχόμενα «στοιχήματα» γύρω από το όραμα του ιπτάμενου αυτοκινήτου- και πρόσφατα παρουσιάστηκε το νέο της πρωτότυπο, 3.0 στο Pioneers Festival στη Βιέννη.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, οι Στεφάν Κλάιν, επικεφαλής σχεδιαστής, και Γιούραϊ Βάτσουλικ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, υποστηρίζουν ότι το όχημά τους μπορεί να «αλλάξει την προσωπική μετακίνηση σε παγκόσμια κλίμακα». Κατά τον Βάτσουλικ το ιπτάμενο αυτοκίνητό τους θα μπορούσε να αποτελέσει συνηθισμένη μορφή μετακίνησης, ειδικά σε χώρες με υπανάπτυκτες οδικές υποδομές. Από πλευράς του, σύμφωνα με το Gizmag, ο Κλάιν σημείωσε ότι το AeroMobil 3.0 δεν είναι το τέλος ενός εγχειρήματος- πρόκλησης, αλλά η αρχή μίας «νέας περιπέτειας, η οποία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις προσωπικές μεταφορές στο μέλλον».
Το νέο πρωτότυπο σχεδιάστηκε από τους Κλάιν και Βάτσουλικ και είναι κατασκευασμένο κυρίως από τα ίδια υλικά που προορίζονται να χρησιμοποιούνται και στο τελικό προϊόν, ενώ διαθέτει όλα τα προγραμματισμένα χαρακτηριστικά, όπως εξοπλισμό avionics, αυτόματο πιλότο και προηγμένο σύστημα αλεξιπτώτου. Στόχος του 3.0 θα είναι η δοκιμή και η βελτίωση των επιδόσεων, και έχει λάβει ήδη σχετική πιστοποίηση από την ομοσπονδία υπερελαφράς αεροπορίας της Σλοβακίας, με το «βλέμμα» προς αντίστοιχη πιστοποίηση από την Ε.Ε.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ http://anekshghta.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: