Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Ισπανία: Η δια του νόμου Φίμωση για να μην γκαρίζει ο Ισπανός

Γράψαμε πριν λιγο καιρό για τον νέο νόμο φίμωτρο που πάρθηκε στην Ισπανια. 
Πρόκειται για ένα νέο δρακόντειο νόμο που καθιστά σχεδόν αδύνατη την πιθανότητα διαμαρτυριας με την απειλή παράλογα υψηλών προστίμων για τους Ισπανούς, κάτι που οι πολίτες όλο και περισσότερο κάνουν ενάντιον της φασιστικής πολιτικής της Ισπανίας και ΕΕ.
Επιπλέον τα δικαιώματα των αστυνομικών δυνάμεων έχει επεκταθεί σε σημαντικό βαθμό και για πολλούς Ισπανούς είναι σαν να ξαναζουν την εποχή του στρατηγός Φράνκο. Θα ξαναεπιστρέψει ο Φράνκο στην Ισπανία; Φαίνεται ότι οι Ισπανοί δεν θα δεχτούν αμαχητί το φασισμό, επειδή οργανώθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 30 ισπανικές πόλεις από μεγάλες ομάδες εξοργισμένων πολιτών.
Ο νόμος στην Ισπανία ονομάστηκε «ο gag νόμος», που σημαίνει ο νόμος «φίμωτρο». Οι πορείες διαμαρτυρίας σε διάφορες πόλεις οργανώνονται από το κίνημα των πολιτών που ονομάζεται «Δεν είμαστε οι εγκληματίες» και το σύνθημα που ακούγεται συχνά τις τελευταίες ημέρες ήταν "Γιατι ο νόμος φίμωτρο θέλει να μας κάνει να σκάσουμε;" Στη Μαδρίτη κατέβηκαν οι οι πολίτες με ορχήστρα και τραγουδούσαν.... «Όταν οι πολίτες ξεσηκωθούν, δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να μας κλείσει το στόμα».

Στην Καταλονία οι πολίτες φορούσαν το μπλουζάκι με το σύνθημα... «Γιατί πρέπει να σιωπούμε όταν γεννιόμαστε ουρλιάζοντας;». Στην Ισπανία οι πολίτες καλούνται από τους διοργανωτές να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και αναφέρουν οτι «Σήμερα έχουμε χιλιάδες διαδηλωτές σε όλες τις πόλεις. Θα συνεχίσουμε μέχρι αποτραβηχτεί ο νόμος»
Την περασμένη Τρίτη η βουλή ψήφισε το νόμο φίμωτρο, και οι διαδηλώσεις οπως θα δείτε ήταν ειρηνικού χαρακτήρα. Τι θα γίνει ομως όταν οι δυνάμεις καταστολής αρχίσουν να βαράνε και να κόβουν πρόστιμα 30.000 ευρώ;
Το Χάος;
Ζήτω η δημοκρατία της ΕΕ!!!


http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: