Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΥΠΕΚΑ: Σωλήνες με μίνιον εσωτερικά δεν χρησιμοποιούνται σε έργα για πόσιμο νερό.

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη 
To μίνιον ως γνωστό περιέχει οξείδια του μολύβδου.  
Στη κατασκευή της φωτογραφίας χρησιμοποιείται για να προστατεύει εσωτερικά τους σωλήνες απο τη διάβρωση του νερού.  
Είναι φτηνοί σωλήνες και ενώ θα μπορούσαν να χρησμοποιηθούν για μεταφορά πετρελαιοειδών και οβρίων υδάτων δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθιούν για τη μεταφορά πόσιμου νερού. 
Θέλω να πιστεύω ότι κανένας στην Ελλάδα δεν είναι τόσο σκράπας ή τόσο εγκληματίας να κάνει κάτι τέτοιο.   
Θέλω να πιστεύω ότι κανένα Τεχνικό Επιμελητήριο καμμίας περιφέρειας δεν θα έδινε άδεια σε κατασκευές με τέτοιους σωλήνες, οι οποίοι να αφορούν τη μεταφορά ποσίμου ύδατος.  
Όποιος κατασκευαστή έχει κάνει έργα μεταφοράς ποσίμου ύδατος με τέτοιου είδους σωλήνες, πρέπει να  τον χώσουν μέσα, όπως και αυτούς που του έδωσαν έγκριση π.χ.  απο το ΥΠΕΚΑ.  
Γιατί πιστεύω ότι όλη η Ελλάδα έχει γεμίσει με τέτοιους σωλήνες απο τους οποίους πίνει νερό ο κόσμος;  
Ποιός μεγα λοεργολάβος τους προτιμάει; 
Tα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί απο την ΕΕ έχουν περάσει μελέτες με τέτοιες ανωμαλίες μέσα;  
Στα δημοσιονομικά επομένως θα πρέπει να έχει και η Γερμανία προβλήματα… 
Υπάρχει κύκλωμα μέσα στην ΕΕ που δίνει “δουλειές” σε Έλληνες μεγαλοεργολάβους; 
 H κυρία Μέρκελ δεν γνωρίζει τίποτα; 
 China - Town θα γίνει και στο Ηράκλειο της Κρήτης;

Μολυβδίαση: μια δηλητηρίαση συχνή στα παιδιά

Λόγω έλλειψης χρόνου σας παραθέτω ένα αρκετά καλό κείμενο που βρήκα στο διαδίκτυο (Πηγή) Ο μόλυβδος (Pb), ένα από τα πιο κοινά χρησιμοποιούμενα μέταλλα παγκοσμίως, αποτελεί ένα από τα περισσότερο τοξικά στοιχεία της φύσης, ενώ η δηλητηρίαση από μόλυβδο, η λεγόμενη μολυβδίαση, προσβάλει συχνότερα τα πιο ευαίσθητα παιδιά. 
Που βρίσκουμε το μόλυβδο 
Βρίσκεται στις βαφές των υλικών, σε αποστακτήρες οινοπνευματωδών ποτών, στα μολύβια των παιδιών, σε μεταλλικά δοχεία φαγητού, σε πήλινα ή υαλωμένα δοχεία φαγητού και νερού, σε μεταλλικά κοσμήματα ακόμα και σε παιδικά παιχνίδια, καθώς επίσης και στις σωληνώσεις του σπιτιού μας, από όπου περνά «απαρατήρητος» στον οργανισμό μας. 
Πηγές έκθεσης στον μόλυβδο 
Η ανθρώπινη έκθεση στον μόλυβδο προκύπτει κυρίως : Από την κατάποση νερού που έχει μολυνθεί από το τοξικό αυτό στοιχείο κυρίως μέσω των σωληνώσεων νερού ή μεταλλικών και κεραμικών δοχείων μαγειρικής. 
Πολύ συνηθισμένη πηγή μόλυνσης είναι τα μόρια μολύβδου που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της εισπνοής. Οι βαφές των υλικών ένδυσης, υπόδησης, κάποια είδη βαφής σπιτιών αλλά και κάποια σπρέι βαφής, περιέχουν ποσοστά μολύβδου. Η μεγαλύτερη πηγή έκθεσης μολύβδου στην ατμόσφαιρα είναι τα καυσαέρια των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν βενζίνη με ποσοστό μολύβδου. 
Ο καπνός από τα τσιγάρα αποτελεί επίσης μια σημαντική πηγή έκθεσης στον μόλυβδο. Άτομα τα οποία καπνίζουν ή αναπνέουν καπνό από τσιγάρα είναι περισσότερο εκτεθειμένα σε μεγαλύτερα επίπεδα μολύβδου απ’ ότι άτομα που δεν εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου. 
Σημάδια και Συμπτώματα  
Τα πρώιμα συμπτώματα επίπεδα μολύβδου πάνω από 5 μg/dL, περιλαμβάνουν την απώλεια της όρεξης και βάρους, τον εμετό, την κόπωση, την αδυναμία, την κεφαλαλγία, την ύπαρξη κυανής γραμμής στα ούλα, την μεταλλική γεύση στο στόμα. 
Όσο οι συγκεντρώσεις του στοιχείου αυξάνονται στον οργανισμό προκαλούνται: οξυθυμία, κούραση, δυσκολία στην επεξεργασία πληροφοριών, προβλήματα μνήμης, μείωση των χρόνων αίσθησης και μηχανικής αντίδρασης, βλάβη στην διαδικασία λήψης αποφάσεων καθώς και μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης σε ενήλικες αλλά και παιδιά. 
Η βλάβη που προκαλείται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) λαμβάνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή. Σε περίπτωση υψηλής συγκέντρωσης μολύβδου στο αίμα μπορεί να προκαλέσει μείωση των ταχυτήτων διεξαγωγής της νευρικής ώσης και νευρίτιδα, αναιμία η οποία χαρακτηρίζεται από μείωση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης και ερυθροποιητίνης  καθώς και μικρότερη διάρκεια ζωής των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Σε ακόμη πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προκληθούν και σοβαρές εγκεφαλοπάθειες. 
Συμβουλές για να αποφύγουμε την  μολυβδίαση στα παιδιά μας
  • Δεν καπνίζουμε μπροστά στα παιδιά μας και δεν τα εκθέτουμε στον καπνό.
  • Αγοράζουμε σκεύη μαγειρικής που δεν είναι κεραμικά υαλωμένα. Αν ήδη χρησιμοποιούμε τέτοια σκεύη, δεν βάζουμε πολύ ζεστά τρόφιμα και νερό μέσα σε αυτά.
  • Προσέχουμε τα υλικά βαφής της τοιχοποιίας του σπιτιού μας να μην περιέχουν μόλυβδο.
  • Αγοράζουμε γραφική ύλη για τα παιδιά χωρίς το τοξικό αυτό μέταλλο.
  • Αλλάζουμε τις σωληνώσεις του σπιτιού μας αν γνωρίζουμε ότι είναι πολύ παλιές και αν έχουν χαλκό με κράμα μολύβδου.
  • Αγοράζουμε ασφαλή παιχνίδια για τα παιδιά και ειδικά αυτά που θα πιπιλίσουν ή θα βάλουν στο στόμα τους.
  • Αγοράζουμε προϊόντα ένδυσης και υπόδησης από ασφαλή πιστοποιημένα υλικά.
  • Δεν χρησιμοποιούμε μη αμόλυβδη βενζίνη στο αυτοκίνητο μας.
ΥΓ. Το κράτος που κάνει κουμάντο στα τρία κεντρικά ΜΜΕ να σταματήσει να μου κόβει τις συνεντεύξεις.

Πηγή
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: