Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Κάποιοι έχουν ποντάρει σε τρίτο μνημόνιο. Ας το ξεχάσουν - ΒΙΝΤΕΟ

«Οι  Ευρωπαίοι εταίροι μας αναγκάστηκαν να αποδεχθούν κάτι που μέχρι χθες έμοιαζε ταμπού:  Ότι τα Μνημόνια, οι πολιτικές δηλαδή που ασκήθηκαν επί μια πενταετία στη χώρα, δεν ήταν μόνο κοινωνικά καταστροφικές αλλά και οικονομικά ατελέσφορες. Ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι που έθεταν ήταν απολύτως αδύνατον να επιτευχθούν.Έτσι δέχθηκαν τελικά να αποσύρουν την επιμονή για πρωτοφανή και ανεδαφικά πρωτογενή πλεονάσματα, που αποτελούν το άλλο όνομα της λιτότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι οι εταίροι «επιβεβαίωσαν ότι ότι πρέπει να ανοίξει και η συζήτηση, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, για το ελληνικό χρέος και τους όρους αποπληρωμής του».

«Τα Μνημόνια επομένως τελείωσαν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά, όσο και αν αυτό στεναχωρεί αφάνταστα την αντιπολίτευση που δε μπορεί να ζήσει δίχως αυτά και για αυτό προσπαθεί εναγωνίως να πείσει για το αντίθετο», επεσήμανε.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι κάποιοι θα ήθελαν πολύ να είχαμε αποτύχει. Μέχρι χθες παρακαλούσαν να πέσουμε στα βράχια. Σήμερα, θα ήθελαν να είχαμε αποδεχτεί τα μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας στα οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να μην αποδειχτεί η δική τους πολιτική γύμνια και αναξιοπιστία.
http://www.oparlapipas.com/2015/02/blog-post_9949.html#ixzz3SzzPxDtX

Δεν υπάρχουν σχόλια: