Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη Έλληνας ψαράς από την τουρκική ακτοφυλακή...Κατηγορείται για παραβίαση χωρικών υδάτων. Έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών και βρίσκεται σε επαφές με τις τουρκικές αρχές.


Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι η σύζυγός του ενημέρωσε τις λιμενικές αρχές ότι η τουρκική ακτοφυλακή σταμάτησε το επαγγελματικό αλιευτικό του συζύγου της, σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, και τον συνέλαβε.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Έλληνας ψαράς κρατείται στην περιοχή Κουτσούκ Κουγιού και είναι καλά στην υγεία του. Ήδη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο θα αναλάβει και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές για το περιστατικό.
http://www.oparlapipas.com
Με το πλοίο της γραμμής, ύστερα από παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, θα επιστρέψει το απόγευμα στη Λέσβο ο 61χρονος ψαράς Στέφανος Μαρμαρινός, σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως έγραψε νωρίτερα η «Κ» ο ψαράς, που έριχνε μόνος του παραγάδι με ένα ξύλινοτ ρεχαντήρι, συνελήφθη από το πλήρωμα διερχόμενου τουρκικού περιπολικού. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή το επεισόδιο συνέβη στην ευρύτερη περιοχή Συκαμιά στην ανατολική Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: