Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Σε μια εβδομάδα έφτασαν στην Ελλάδα οι μισοί λαθρομετανάστες όλου του 2014 – Ο ρυθμός θα αυξηθεί σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου έφτασαν 21.000 άτομα όταν ολόκληρο το 2014 είχαν φτάσει 43.500 – 
Ο ρυθμός θα αυξηθεί, προειδοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες
Πλήρως αποκαλυπτικά για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες καθώς μέσα σε μια εβδομάδα πέρασαν τα ελληνικά σύνορα σχεδόν οι μισοί από όσους λαθρομετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα ολόκληρο το 2014!
Συγκεκριμένα στο διάστημα από 8 έως 14 Αυγούστου στα ελληνικά νησιά έφτασαν 20.843 λαθρομετανάστες, όταν στις 365 ημέρες του 2014 είχαν φτάσει 43.500 άτομα.
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προειδοποιεί, μάλιστα, ότι «ο ρυθμός των αφίξεων αυξάνεται συνεχώς τις τελευταίες εβδομάδες» συνεχίζοντας τον ρυθμό του Ιουλίου όταν σε έναν μήνα καταγράφηκαν 50.242 αφίξεις, περισσότερες δηλαδή από ολόκληρο το 12μηνο του 2014.
Η πλειονότητα των λαθρομεταναστών προέρχεται από τη Συρία (82%) και ακολουθούν οι Αφγανοί (14%) και οι Ιρακινοί (3%).
«Η μεγάλη πλειονότητα των αφιχθέντων αυτών πρέπει να λάβει το καθεστώς του πρόσφυγα» η Ύπατη Αρμοστεία, η οποία ζητά να ενισχυθούν «επειγόντως» οι δομές υποδοχής στα νησιά και στην υπόλοιπη χώρα.
Η υπηρεσία «συνιστά στις ελληνικές αρχές να δημιουργήσουν μία μοναδική δομή η οποία θα επιφορτιστεί να συντονίσει την απόκριση έκτακτης ανάγκης» σε αυτή την κρίση και «να δημιουργήσει έναν κατάλληλο μηχανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας».
Καταλήγει, δε, με έκκληση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την εργασία
http://www.xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: