Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ...ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ...Πορεία των λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη «έκοψε» την πόλη στα δύο – Φόβοι για λεηλασίες (εικόνες)

ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ...ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ...
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΑΓΡΙΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...
ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
H Μυτιλήνη έχει κοπεί στα δύο από πορεία λαθρομεταναστών! Η πολη έχει παραλύσει από την ανθρωπιστική κρίση.Νωρίς το πρωί χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες εγκατέλειψαν τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πορεύτηκαν προς το λιμάνι της πόλης όπου και ενώθηκαν με χιλιάδες άλλους που ζουν στο λιμάνι.

Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας ενώ αυτή τη στιγμή έχουν καταλάβει την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και έχουν κόψει την πόλη στη μέση. Αίτημά τους η γρήγορη καταγραφή τους και η μετάβασή τους στην Αθήνα.












Πορεία 1000 περίπου προσφύγων – λαθρομεταναστών (κυρίως από το Αφγανιστάν) σήμερα το πρωί τους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης.
Η πορεία ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τον Καρά Τεπέ αφού προηγουμένως είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων. 

Η πορεία των λαθρομεταναστών διέσχισε όλη την προκυμαία και κατέληξε στην πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών ( κοντά στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης) κλείνοντας όλα τα ρεύματα εισόδου και εξόδου από την πόλη.
Οι πρόσφυγες προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και αρκετές φορές απειλήθηκαν επεισόδια καθώς οδηγοί αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προσπάθησαν να σπάσουν το ανθρώπινο τοίχος. 

Δυστυχώς η ανικανότητα των κρατικών αρχών έφτασε την πόλη στην λειτουργία του «κοινωνικού αυτοματισμού».
Η στάση της Αστυνομίας είναι διακριτική μέχρι αυτή τη στιγμή και αποφεύγει τη δημιουργία εντάσεων.
Υπάρχουν στην πλατεία αγανακτισμένοι πολίτες που πρότειναν να κάνουν αντεπίθεση στους πρόσφυγες….. 

Είναι βέβαιο πλέον ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν θύματα …. σε τέτοιες οριακές καταστάσεις αρκεί μια σπίθα για να ξεφύγει η κατάσταση και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Οι πρόσφυγες (και οι λάθρο) διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και κυρίως για την καθυστέρηση στις διαδικασίες καταγραφής και προώθησής τους προς την Αθήνα.
Ο αποκλεισμός της πλατείας μέχρι αυτή την ώρα (11:30 ) δεν έχει λήξει
Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος έχει παραταχθεί στην είσοδο της οδού Ερμού εμποδίζοντας τον τεράστιο αριθμό προσφύγων και λαθρομεταναστών να φτάσει στην κεντρική αγορά της πόλης. 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε περίπτωση που συμβεί αυτό δεν αποκλείονται λεηλασίες.
Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. 

Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν λαθρομετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: