Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΑΡΩΝ ΑΡΩΝ ΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΜΟΡΙΑΣ...

Μεγάλη φωτιά στη Μόρια – Εκκενώθηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών (vid)  Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Μόρια της Μυτιλήνης με αποτέλεσμα την εκκένωση του hotspot.  
Η καταστροφική πυρκαγιά απεικονίζεται σε ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προτού τεθεί υπό έλεγχο, κατέκαψε δεκάδες καταλύματα στο χώρο. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκαταλείψει το hot spot και περιφέρονται στο νησί, μετά από τις μεταξύ τους συγκρούσεις που οδήγησαν στην εκκένωση του κέντρου κράτησης.  
Τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μυτιλήνης κάνουν λόγο για «ολοκληρωτική καταστροφή» του κέντρου, ενώ ανάμεσα στους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τη δομή βρίσκονται και αρκετοί που κρατούνταν στο κέντρο κράτησης της δομής.  
Οι ίδιες πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι αργά τη νύχτα όλα τα παιδιά από το hot spot διεκομίσθησαν σε εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ που υπάρχουν στο νησί.  
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς οι εντάσεις στο hotspot της Μόριας φαίνεται να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις που θα κρατήσουν όλη τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: