Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

ANTIΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΛΒΗ ΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Οι γονείς κράτησαν και σήμερα σπίτι τους περισσότερους μαθητές του δημοτικού σχολείου στον Προφήτη. Ζητούν να σταματήσουν τα μαθήματα των προσφυγόπουλων...
Τριάντα έξι από τους συνολικά 130 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Βόλβης προσήλθαν στο μάθημα σήμερα, μία ημέρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την αποχή, που αποφάσισαν γονείς μαθητών της κοινότητας, οι οποίοι αντιδρούν στη φοίτηση παιδιών προσφύγων στο σχολείο, κατά τις απογευματινές ώρες. 
Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε χθες επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως αυτές της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας. 
Είχε προηγηθεί ενημέρωση του εισαγγελέα από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, έπειτα από επιστολή που έφθασε στη διεύθυνση, την οποία υπέγραφαν πέντε μέλη επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη, εξηγώντας τους λόγους της αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα.
Κληθείς να σχολιάσει τους σε βάρος του ισχυρισμούς, που διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα», ο κ. Ανανιάδης δήλωσε ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το σχολείο, ενώ για την ενημέρωση του εισαγγελέα επισήμανε ότι «όταν μία επιτροπή γονέων, που δεν είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στέλνει έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, είναι υποχρέωση να ενημερωθούν οι εισαγγελικές Αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: