Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ! Ποιες κυβερνήσεις ετοιμάζονται ακόμη και για πόλεμο

Στα ύψη είναι το θερμόμετρο της έντασης στα Βαλκάνια με ορατό τον κίνδυνο μιας νέας ανάφλεξης. 
Σερβία και Κόσοβο βρίσκονται στο χείλος του πολέμου με την πρώτη να δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί το Κόσοβο το οποίο εξακολουθεί να το θεωρεί δικό της έδαφος παρά την απόσχισή του το 2008.


Ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς κατηγόρησε το Κόσοβο ότι επιδιώκει την ένοπλη σύρραξη όταν απαγόρευσε σε τρένο που ήταν βαμμένο με τα χρώματα της σερβικής σημαίας και έγραφε «το Κόσοβο είναι Σερβία» να περάσει τα σύνορά του. 
To τρένο έιναι δώρο στους Σέρβους απο τους αδελφους τους Ρωσους...Διακοσμημένο με σύμβολα της Ορθοδοξίας...Οι Ρώσοι θα έιναι στο πλευρό των Σερβων των αδελφων τους  οπως τόνισαν οι ιδιοι αν γινει οτιδηποτε εναντιων τους...
Από την πλευρά του το Κόσοβο κάνει λόγο για προβοκάτσια. Ο Νίκολιτς προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντα ότι είναι πρόθυμος να στείλει στρατό για να υπερασπιστεί τους Σέρβους του Κοσόβου αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
kosovo
Η ανεξαρτησία του Κοσόβου έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αλλά όχι από τη Σερβία και τη Ρωσία. Το τρένο αυτό ήταν ρο πρώτο που θα συνέδεε το Βελιγράδι με την Μιτρόβιτσα όπου ζει η πλειοψηφία των Σέρβων. Για να διατηρηθεί η ειρήνευση στην περιοχή στο Κόσοβο σταθμεύουν 5.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ.
Το Κόσοβο απάντησε με την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα αποτρέποντας τη διέλευση και προκαλώντας κύμα οργής από τους Σέρβους της Μιτσόβιτσα.
Από την πλευρά του πρωθυπουργός Αλεξάντερ Βούτσιτς είπε ότι διέταξε το τρένο να σταματήσει μετά από πληροφορίες ότι οι Κοσοβάροι σχεδίαζαν να συλλάβουν τον εργοδηγό και τους επιβάτες ή ακόμη και να ανατινάξουν τις γραμμές.
Οι δύο χώρες προσπαθούν να διατηρούν καλές σχέσεις καθώς κι οι δύο χώρες θέλουν να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: