Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Mήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του τ.προέδρου της Τυνησίας για αποστολή 10.000 χιλιάδων τρομοκρατών ετοιμάζει η Συρία.

Oι συριακές αρχές προετοιμάζουν μια μήνυση κατά του τ.προέδρου της Τυνησίας Moncef Marzouki, και κάποιων υπευθύνων της ασφάλειας με την κατηγορία ότι έστειλαν νέους τυνήσιους στη Συρία για μια τρομοκρατική αποστολή στις τάξεις της Daesh.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Al Jarida που επικαλείται τον πρόεδρο του συριακού Κέντρου πληροφοριών κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος Hatam al-Yahyawi, η Δαμασκός συλλέγει αποδείξεις και ντοκουμέντα για την εμπλοκή κάποιων τυνήσιων διευθυνόντων στην εξαγωγή τρομοκρατών προς τη Συρία.
Ο Al-Yahyawi δήλωσε ότι το Κέντρο του θα βοηθούσε τη συριακή κυβέρνηση για να συμπληρώσει ένα dossier για μια προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (CPI) κατά του τ. προέδρου της Τυνησίας επικαλούμενη το κεφάλαιο 178 του Διεθνούς Δικαίου.
Αυτή η αναφορά του Διεθνούς Δικαίου επιτρέπει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά ενός αρχηγού κράτους ή ενός προέδρου που έχει διευκολύνει τα εγκλήματα και τις τρομοκρατικές ενέργειες σε άλλες χώρες ή ευνόησε τη διείεσδυση υπηκόοων του σε άλλη χώρα με εγκληματικούς σκοπούς. al manar 5.1.17
H Tυνησία έχει τα σκήπτρα στην εξαγωγή τζιχαντιστών.Ο ΟΗΕ σε έκθεσή του τον Ιούλη του 2015, εκτιμά σε 6 000 τους τυνηήσιους που μάχονται σε Syrie, Irak, Libye και Yémen. Οι συριακές αρχές το 2014, έκαναν λόγο για 10 000 τυνήσιους μαχητές που πολεμούν στη Συρία. Το 2015, μια αντιπροσωπεία τυνήσιων δικαστών και δημοσιογράφων απαριθμεί σε 7 000 με 8 000 τους τυνήσιους τρομοκράτες στη Συρία και άλλους 2 000 που σκοτώθηκαν εκεί.RFI
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: