Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΛΟΓΟΣ: «ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΕΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ»!..

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος στους εξ ανατολών γείτονές μας, αλλά και στους «κατ’ όνομα συμμάχους μας», στο τέλος της εκδήλωσης για την Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, την οποία συνδιοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με το 10ο Σύνταγμα Πεζικού.


Η εκδήλωση, η οποία είχε τίτλο «ο Ελληνικός στρατός με οδηγό την Μεγαλόχαρη Μάνα Παναγία» και συμμετείχε η στρατιωτική μουσική του Γ΄ Σώματος Στρατού και η Βυζαντινή Χορωδία του Μαξιμείου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Σερρών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος στο τέλος της εκδήλωσης αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον συνταγματάρχη του 10ο Συντάγματος Πεζικού κ. Ιωάννη Γκουτζουρέλα, τα μέλη της στρατιωτικής μπάντας του Γ΄Σώματος Στρατού, τα μέλη της Βυζαντινής Χορωδίας του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου και τους δύο αφηγητές τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Καϊμακάμη και τον ανθυπασπιστή Σταύρο Παυλίδη για την επιλογή των κειμένων και των τραγουδιών, τα οποία πλημμύρισαν το κοινό από εθνική υπερηφάνεια, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους εχθρούς του έθνους μας.

«Δεν τους φοβούμεθα» βροντοφώναξε πολλές φορές, απαντώντας στις προκλήσεις της Τουρκίας.

«Δεν τους φοβούμεθα όσο κι αν βρυχώνται, όσο κι αν απειλούν γιατί έχουμε την σκέπη της Παναγίας μας. Κι αν τολμούν, εδώ είμαστε! Θα επαναλάβουμε τα κλέη των προγόνων μας»



Απευθυνόμενος δε στους «κατ’ όνομα συμμάχους μας» είπε μεταξύ άλλων: «Μας χρωστούν και δεν τους χρωστούμε. Για να είναι αυτοί ανεπτυγμένοι, κλέψανε τους δικούς μας θησαυρούς. Για να μας κουνάνε το δάκτυλο σήμερα οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι πολιτισμένοι, εμείς δώσαμε το αίμα μας και αγωνιστήκαμε στο πλευρό τους. Γι αυτό μας χρωστούν και δεν τους χρωστούμε.»

Παραθέτουμε στην συνέχεια ολόκληρη την ομιλία του Σεβασμιωτάτου κ. Θεολόγου:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, αυτό που νιώθω και αυτό που νιώθουμε όλοι. Ένα μήνυμα στους εχθρούς μας.

Ότι δεν τους φοβούμεθα, όταν έχουμε στρατιώτες σαν αυτούς που είδαμε και παρακολουθήσαμε μέσα από το βίντεο, δεν τους φοβούμεθα όσο κι αν βρυχώνται, όσο κι αν απειλούν, όσο κι αν αποδύονται σε ενέργειες και πράξεις προκλητικές.

Δεν τους φοβούμεθα, διότι αυτή η πατρίδα είναι μπολιασμένη από ηρωϊσμό από των αρχαιοτάτων χρόνων. Τα παράσημά μας, μας τα έχει δώσει η ιστορία μας.

Δεν τους φοβούμεθα, ούτε τους από ανατολών εχθρούς μας, ούτε τους δορυφόρους τους εδώ στην βαλκανική γειτονιά μας. Δεν τους φοβούμεθα για ένα ακόμη πιο σημαντικό λόγο, γιατί έχουμε την σκέπη της Παναγία μας.

Δεν τους φοβούμεθα. Κι αν τολμούν, εδώ είμαστε. Θα επαναλάβουμε τα κλέη των προγόνων μας. Δεν θα φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων.

Έχουμε στρατιωτικούς γενναίους, έχουμε παπάδες που το λέει η καρδιά τους, έχουμε πολιτικούς που αγαπούν την πατρίδα και έχουμε κι έναν λαό που όταν χρειαστεί ξέρει να δώσει την κατάλληλη απάντηση. Δεν τους φοβούμεθα λοιπόν.

Και θέλω να στείλω κι ένα μήνυμα στους κατ’ όνομα μόνο φίλους και συμμάχους μας. Να μην μας κουνάνε το χέρι και το δάκτυλο επιδεικτικά.

Μας χρωστούν και δεν τους χρωστούμε. Για να είναι αυτοί ανεπτυγμένοι κλέψανε τους δικούς μας θησαυρούς.

Για να μας κουνάνε το δάκτυλο σήμερα οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι πολιτισμένοι, εμείς δώσαμε το αίμα μας, αγωνιστήκαμε στο πλευρό τους.

Τότε μας έλεγαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν τους έλληνες. Γι αυτό μας χρωστούν και δεν τους χρωστούμε. Αυτό το έθνος είναι προορισμένο από τον Θεό να ζήσει και θα ζήσει.»

Την όμορφη εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαβασιλείου Βασίλειος, η η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μπιτζίδου, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπα κ. Δημήτριος Νότας με την σύζυγό του και πλήθος κόσμου.

Στέλλα Χατζή-Λέκκου - romfea.gr

ekdilosi-serres-2

ekdilosi-serres-3


ekdilosi-serres-5

ekdilosi-serres-6
ekdilosi-serres-7

Δεν υπάρχουν σχόλια: