Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Κατάσκοπος των Ισραηλινών ο γιος ιδρυτή της Χαμάς

Ο ΓΙΟΣ ενός από τους ιδρυτές της Χαμάς ήταν κατάσκοπος για λογαριασμό του Ισραήλ για περισσότερο από μια δεκαετία, δίνοντας πολλές πληροφορίες στις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες για επιθέσεις αυτοκτονίας. Με το κωδικό όνομα «Πράσινος Πρίγκιπας», ο Μοσάμπ Χασάν Γιούσεφ, γιος του συνιδρυτή της Χαμάς σεΐχη Χασάν Γιούσεφ, άρχισε να δίνει σημαντικές πληροφορίες σχεδόν καθημερινά από το 1996, όταν είχε συλληφθεί από τις ισραηλινές αρχές.
Μάθαινε για καμικάζι αυτοκτονίας και τους πυρήνες στους οποίους ανήκαν από την οργάνωση του πατέρα του, έγραψε χθες η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ». Από τις πληροφορίες που έδωσε συνελήφθησαν ορισμένοι από τους πλέον καταζητούμενους από τις ισραηλινές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων ο Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτης της Φατάχ που εθεωρείτο πιθανός πρόεδρος και ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε ως ο εγκέφαλος πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο 32χρονος Γιούσεφ που αλλαξοπίστησε, έγινε Χριστιανός και σήμερα ζει στην Καλιφόρνια, αποκάλυψε την κατασκοπευτική του δραστηριότητα σε ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο «Γιος της Χαμάς», γεγονός που δεν χαροποίησε καθόλου τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες διότι αποκαλύπτονται οι επιχειρήσεις της λεπτομερώς.
Μόνο επικρίσεις Ο Γιούσεφ- ο πατέρας του οποίου βρίσκεται ακόμα στις ισραηλινές φυλακές, απ΄ όπου εξελέγη βουλευτής το 2006- έφτασε στο σημείο να εντοπίζει μόνος του καμικάζι στους δρόμους της Δυτικής Όχθης. Ο Γιούσεφ έχει μόνο επικρίσεις για τη Χαμάς, η οποία σήμερα έχει τον έλεγχο στη λωρίδα της Γάζας. «Η Χαμάς δεν μπορεί να κάνει ειρήνη με τους Ισραηλινούς», λέει. «Αυτό είναι εναντίον όσων τους λέει ο Θεός τους. Είναι αδύνατο να κάνουν ειρήνη με άπιστους».
Ο Ισραηλινός που ήταν υπεύθυνος γι΄ αυτόν λέει ότι δεν πήρε ποτέ χρήματα για τις πληροφορίες του. «Τόσο πολλοί του χρωστάνε τη ζωή τους και δεν το γνωρίζουν», δήλωσε ο λοχαγός Λοάι. «Δεν δέχθηκε ποτέ να πάρει χρήματα. Έκανε πράγματα στα οποία πίστευε. Ήθελε να σώσει ζωές. Μια δική του παρατήρηση άξιζε 1.000 ώρες σκέψης και συζήτησης από τους καλύτερους ειδικούς του κλάδου».

Πηγή http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: