Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Πιστοί μαζεύουν υπογραφές και συγκεντρώνονται έξω από τη βουλή.

Σε κάθε ενορία την προηγούμενη Κυριακή, ιερείς, με ευλάβεια μοίραζαν στους πιστούς ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία καλούν τους πιστούς να υπογράψουν σε ειδικό έντυπο κατά της κάρτας του πολίτη, και ταυτόχρονα την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου να συγκεντρωθούν έξω από τη βουλή με την ελληνική σημαία μαζί τους. Η συλλογή υπογραφών γίνεται μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση: www.orthos.org/Greek/Eidisis/E Arnoumai2.php.
Επίσης μπορούν το κάλεσμα που γίνεται να δηλώσουν την αντίθεσή τους και γραπτώς με επιστολή τους, στη ταχυδρομική θυρίδα : Τ.Θ. 105.ΣΠΑΤΑ, Τ.Κ. 19004 και Τ.Θ 52046 Τ.Κ. 14410. Η νέα κινητοποίηση των ορθόδοξων οργανώσεων, ζητά από τους πιστούς να αρνηθεί να παραλάβει την κάρτα του πολίτη και να υπογράψει τη σχετική διακήρυξη όπως την ονομάζουν που απευθύνεται σε κάθε αρμόδια εκκλησιαστική ή πολιτική αρχή. Υπενθυμίζεται πως το NP είχε αναφερθεί αποκλειστικά πριν λίγες μέρες στον "ιερό" πόλεμο μεταξύ κράτους και εκκλησίας για την κάρτα του πολίτη.
"Mείζον θέμα δημιουργείται με τη κάρτα του πολίτη γιατί την ώρα που η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί οτι στις αρχές του 2011 θα έφερνε προς δημόσια διαβούλευση το σχετικό κείμενο, αιφνιδιαστικά παρουσίασε ένα διαφορετικό κείμενο με αποτέλεσμα να προβληματισθούν σφόδρα οι δύο Μητροπολίτες Πειραιώς και Καισαριανής- που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή".
Πηγή http://www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: