Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Στις 25 Μαρτίου η ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας των Η.Π.Α. στον Λευκό Οίκο.

Για τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 25ης Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, έχει προγραμματιστεί η τελετή στον Λευκό Οίκο, όπου η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο θα παραλάβει από τον Αμερικανό πρόεδρο την διακήρυξη της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης, ενώ στην τελετή θα παραβρίσκονται ελληνικής καταγωγής αμερικανοί πολιτικοί, εξέχοντα πρόσωπα του δημοσίου βίου της ελληνικής κοινότητας, πρόεδροι και στελέχη ομογενειακών οργανώσεων. Μεγάλος απών και αυτή την χρονιά (έχουν προηγηθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, άλλες τρεις), η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε πέρυσι από τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Καλαμαρά.
Τις προσκλήσεις για την τελετή ρυθμίζει πάντοτε ο έμπιστος του Λευκού Οίκου και σύνδεσμος μεταξύ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και Οικουμενικού Πατριαρχείου Fr. Alex karloutsos. Αιτία αυτού του αποκλεισμού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Greek American news Agency, είναι ο εσωτερικός διχασμός και η μη σοβαρότητα που επιδεικνύουν ορισμένα τα στελέχη της Ομοσπονδίας.
Περισσότερα στο http://www.greekamericannewsagency.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: