Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δύσκολα τα πράγματα και για τους ισλαμιστές στην Τυνησία

Ακριβώς όπως το είχαμε γράψει. 
Οι ισλαμιστές χρησιμοποιήθηκαν για να πέσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στις περιοχές της Αραβικής Άνοιξης και τώρα η Δύση θέλει να τους ξεφορτωθεί και να μπει παντού « δημοκρατική γραβάτα». 
Πάνω απ’ όλα η «δημοκρατία»!
Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Τυνησία, Μοχάμεντ Μπράχμι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, έξω από το σπίτι του στην Τύνιδα την Πέμπτη, δεύτερη δολοφονία του είδους μέσα στο τρέχον έτος, πυροδοτώντας μαζικές διαδηλώσεις κατά της ισλαμικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους έξω από το υπουργείο Εξωτερικών στην πρωτεύουσα, Τύνιδα, έχοντας αποκλείσει όλους τους δρόμους και έχουν ανάψει φωτιές. Φωνάζουν «κάτω οι Ισλαμιστές» και απαιτούν την παραίτηση της Ισλαμικής κυβέρνησης.
Η Ευρωπαϊκή “Ενωση «καταδικάζει» τη δολοφονία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι και απευθύνει έκκληση για μια «ειρηνική απάντηση των πολιτών» στη δολοφονία αυτή. 
Ακυρώνονται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς την χώρα μετά από γενική απεργία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις στην Τύνιδα, πρωτεύουσα της Τυνησίας, έκαναν χρήση δακρυγόνων μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών, προσπαθώντας να διαλύσουν τη συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, στο Ρόιτερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: