Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κύπρος: Η πρωτότυπη διαμαρτυρία των κατοίκων του Μαζωτού για τα χάλια του δρόμου.

Σε μια πρωτότυπη «σιωπηρή» διαμαρτυρία, προχώρησαν οι κάτοικοι της κοινότητας Μαζωτού στη Λάρνακα, μη ανεχόμενοι πλέον την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων.
Τοποθέτησαν πινακίδες δεξιά και αριστερά του δρόμου με τις οποίες προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς να προσέχουν για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδόστρωμα.
«Σιγά σιγά! Μέγιστο όριο ταχύτητας 10 Km. Όποτε πάτε!!! Η Ζωή είναι ωραία!» αναγράφεται σε μία από αυτές , ενώ άλλη πινακίδα γράφει «Μετρήστε σωστά τις λακκούβες και κεδρίστε επιδιορθώσεις λάστιχων!!!».
Οι κάτοικοι φαίνεται πως «είδαν κι απόειδαν» από την αδιαφορία των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια ζητούν ανακατασκευή του δρόμου που ενώνει τον Μαζωτό με το Κίτι, (που αποτελεί και τη βασικότερη οδική αρτηρία της κοινότητας τους), αφού οι κακοτεχνίες και οι λακκούβες τον έχουν καταστήσει επικίνδυνο.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν κάτοικοι του χωριού στον «Φ», κατά τις ώρες που έβρεχε τις τελευταίες μέρες υπήρχαν φορές που δεν μπορούσαν να περάσουν με τα οχήματα τους.
Σημειώνεται πως οι κάτοικοι, σε παγκοινοτική συγκέντρωση στα τέλη Νοεμβρίου είχαν προειδοποιήσει πως αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για ανακατασκευή του δρόμου, θα προχωρήσουν σε «ξήλωμα» του, ώστε να υποχρεωθεί το κράτος να εισακούσει το αίτημα τους, που χρονολογείται από δεκαπενταετίας.
Μετά από νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 22 Δεκεμβρίου και την αποκοπή του δρόμου για μια περίπου ώρα, οι κάτοικοι του Μαζωτού συνεχίζουν τη… «σιωπηρή» διαμαρτυρία τους για τα κακά χάλια της οδικής αρτηρίας.
Οι κάτοικοι, σταδιακά έχουν τοποθετήσει δεξιά και αριστερά του δρόμου, πινακίδες με κόσμιο μεν αλλά πικρόχολο περιεχόμενο, μέσω του οποίου σατιρίζουν και καυτηριάζουν παράλληλα, την κατάσταση που επικρατεί στο δρόμο που τους ενδιαφέρει.
Σχολιάζοντας τις αναφορές αλλά και τις κινήσεις των κατοίκων Μαζωτού, ο κοινοτάρχης Μάριος Δημητρίου συνέστησε λίγες ακόμα μέρες υπομονή, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων γι’ αυτό το θέμα, στις 8 Φεβρουαρίου.
http://newslinksgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: