Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κι όμως! Απεργία και στη ΔΤ.

*Εγώ από αντίδραση δεν βάζω ποτέ ΔΤ να δω...Ούτε πρόκειται...
Ζήτημα είναι να έχω δει μέχρι και σήμερα 30 δευτερόλεπτα και αυτά πάνω στο Ζάπινγκ και το αλλάζω γρήγορα. 
Η νέα δημόσια τηλεόραση που οραματιζόταν οι κυβερνώντες, στην οποία όλοι θα εργάζονται... σκληρά, κανείς δεν θα "λουφάρει" και δεν θα απεργεί... δεν είναι γεγονός.
Και στην νέα δημόσια τηλεόραση, κάνουν απεργίες. Ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη απεργία στην ιστορία της ΔΤ.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ΕΣΗΕΜ-Θ το ΔΣ κηρύσσει «πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενο για τον προσχηματικό, όπως αναφέρει, τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση».

Η απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ, αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα. Στην ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην ενημέρωση.
Σε μια δεύτερη ανακοίνωση η ΕΣΗΕΜ-Θ εξαπολύει επίθεση στον Π. Καψή που όπως σημειώνει με «μια επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3, με διαστρεβλωμένα και λειψά στοιχεία, μισές αλήθειες και ένα ανέξοδο ευχολόγιο για το μέλλον της ενημέρωσης στην περιφέρεια, επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ακύρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα.»

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, στις δηλώσεις του Παντελή Καψή για άνισο επιμερισμό δαπανών της ΕΡΤ3 υπέρ του προσωπικού και εις βάρος της παραγωγής προγράμματος σκοπίμως παραλείπει να διευκρινίσει ποιο ποσοστό από το προϋπολογισμένο υπέρ της ΕΡΤ3 μέρος του ανταποδοτικού τέλους κατέληγε πράγματι στον σταθμό.


Ο Π. Καψής, παραλείπει επίσης σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ «να αναφέρει ότι έστω και με τον περιορισμένο αυτόν πόρο η ΕΡΤ3 διέθετε την καλύτερη αναλογία κόστους προς παραγόμενο πρόγραμμα»


Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ- Θ « οι παραλείψεις αυτές δεν είναι παράδοξες: εντάσσονται στην αντίληψη που αποδεδειγμένα υπηρετεί ο κύριος Καψής, ότι η εμβέλεια της δημόσιας ενημέρωσης πρέπει να φτάνει ως την περιφέρεια της Πλατείας Συντάγματος».

koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: