Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Υποχώρησε το ευρώ - Κοντά στο Grexit γράφουν ξένα ΜΜΕ


Στα διεθνή ΜΜΕ αποτυπώνονται οι εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών που θεωρούν ότι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο υψηλότερο επίπεδο από το
2012, ενώ γίνονται εκτενείς αναφορές στην πτώση του ευρώ που έφτασε έως και τα 1,13 δολάρια, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» του Eurogroup.
Το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC αναφέρει ότι «Το ναυάγιο αυξάνει τις ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να βγει εκτός ευρώ» και παραθέτει τις δηλώσεις Έλληνα τραπεζίτη που είπε ότι η στάση της Ελλάδας θα προκαλέσει «αρρώστια» σε αγορές και τράπεζες και τόνισε ότι οι ελληνικές τράπεζες χάνουν 400 με 500 εκατομμύρια την ημέρα.

Το BBC αναφέρει ότι το τρέχον πακέτο διάσωσης της Ελλάδας λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμβιβασμού, χωρίς τον οποίο η χώρα θα μείνει χωρίς ρευστό.
H βρετανική Guardian γράφει πως η Ελλάδα δε συμφώνησε στην επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος, τονίζοντας πως η χώρα έφτασε πολύ κοντά στο να βγει από την Ευρωζώνη.

http://www.oparlapipas.com/2015/02/grexit_17.html#ixzz3S0rehjRs

Δεν υπάρχουν σχόλια: