Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Το υλικό που έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα προκαλέσει διεθνή αναταραχή!

Η Ελλάδα έχει στα χέρια της 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ που τεκμηριώνουν τις γερμανικές θηριωδίες.
Η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού αγόρασε από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ (US National Archives & Records Administration) έναντι 11.084 δολλαρίων πολύτιμο υλικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η χώρα μας για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες.
Αφορά 162 μικροφίλμ που είχε στην κατοχή της η αμερικανική υπηρεσία αρχείων, καθένα από τα οποία περιέχει 500 με 3000 σελίδες εγγράφων από τον Γερμανικό Στρατό.
Οι Γερμανοί συνήθιζαν να κρατούν ημερολόγιο με όλες τις κινήσεις και σύμφωνα με την πρώτη εικόνα που έχουμε, έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμα και σπίτια, υποστήριξε στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Τα έγγραφα όλα είναι σε γερμανική «καθαρεύουσα» κάτι που φανερώνει την αξιοπιστία τους και το επίσημο του χαρακτήρα τους, καθώς είναι σαφές πως αποτελούσαν επίσημα κρατικά έγγραφα.
Ήδη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης ειδικών επιστημόνων που θα επεξεργαστούν το πολύτιμο αυτό αρχείο και θα τεκμηριώσουν με στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για αποζημίωση.
Τα γερμανικά αρχεία θα είναι ανοιχτά σε όλες τις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη, υποστήριξε ο κ. Ήσυχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: