Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Απόβαση» Σεΐχηδων στη Ζυρίχη μέσα στη νύχτα για συμπαράσταση στον Εμίρη του Κατάρ που… έσπασε το πόδι του!

Εννιά αεροσκάφη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ πραγματοποίησαν διαδοχικές προσγειώσεις το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης,σπάζοντας μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, την απαγόρευση νυχτερινών πτήσεων πάνω από την ελβετική πόλη.
Ο λόγος; Ο πρώην εμίρης του Κατάρ έσπασε το πόδι του, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο όρος Άτλας, στο Μαρόκο.
Το πρώτο Airbus της βασιλικής οικογένειας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, σύμφωνα με τοπική εφημερίδα. 
Έλαβε μάλιστα άδεια να προσγειωθεί από την πολεμική αεροπορία της Ελβετίας, γιατί τα γραφεία της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ήταν… κλειστά!
Η άδεια δόθηκε παρά την απαγόρευση νυχτερινών προσγειώσεων και απογειώσεων από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης για να μην ενοχλούνται οι κάτοικοι από τον θόρυβο των αεροσκαφών.
Μετά από το VIP αεροσκάφος που μετέφερε τον πρώην Εμίρη άλλα δύο αεροπλάνα έσπασαν τη νυχτερινή ησυχία της Ζυρίχης. Μέσα στο σαββατοκύριακο το αεροδρόμιο της γραφικής ελβετικής πόλης γέμισε με αεροπλάνα της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, καθώς στρατιές συγγενών και συμβούλων έφταναν να συμπαρασταθούν στο… δράμα του πρώην Εμίρη.
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ είναι μία από τις πλουσιότερες του κόσμου, καθώς αποκομίζει τεράστια έσοδα από τα αποθέματα πετρελαίου και αερίου της χώρας.
Διοικεί υπό το δρακόντειο καθεστώς της Σαρία, ωστόσο διατηρεί καλές σχέσεις με τη Δύση. Στη Ζυρίχη η οικογένεια διατηρεί ένα ξενοδοχείο και τραπεζικές καταθέσεις και μετοχές τραπεζών.

Το Κατάρ ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το μουντιάλ του 2022. Δέχεται ωστόσο επικρίσεις από πολλές πλευρές για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι περίπου 2.000.000 εργάτες, στην πλειοψηφία τους μετανάστες από το Νεπάλ και άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπολογίζουν την μέρα που οι εγκαταστάσεις του Μουντιάλ θα ανοίξουν τις πύλες τους θα έχουν χάσει τη ζωή τους 4.000 εργάτες.
http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: