Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Πύρ στο Αιγαίο...Την απάντηση την δίνουν οι Ρώσοι!!! EKTAKTO: Ρωσικό αντιτορπιλικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού σκάφους στο Β.Αιγαίο! (vid) (upd 3)

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ 
Το πλήρωμα του Α/Τ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το ρωσικού υπουργείο Αμυνας πριν λίγο,, εντόπισε το τουρκικό σκάφος σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου να έχει λάβει μετωπική πορεία κατά του ρωσικού αντιτορπιλικού λίγα λεπτά μετά τις 09.00 σήμερα.
Ο Τούρκος κυβερντήτης δεν ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά, με βαρέα πολυβόλα τα οποία πυρά κτύπησαν το σκάφος σε ορισμένα σημεία, αλλά οι περισότερες βολές επίτηδες έπεσαν ερρίφθησαν μέσα στην θάλασσα.
Εκεί το τουρκικό σκάφος που εμφανιζόταν ως "αλιευτικό" (εμπορικό πλοίο- κατ'αλλες πηγές έκανε στροφή 180 μοιρών και απομακρύνθηκε ενώ είχε φτάσει σε απόστατη 560 μέτρων από το ρωσικό πλοίο! Δηλαδή παρά τιις προειδοποιητικές βολές συνέχισε να πλέει εναντίον του ρωσικού Α/Τ.
Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού έχοντας λάβει σαφείς διαταγές για αναχαίτιση πλωτών ή εναέριων μέσων που θα επιχειρήσουν επίθεση αυτοκτονίας έχοντας τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών ισλαμιστών όταν έμφορτα με  εκρηκτικά  άνοιξε προειδοποιητικό πυρ ώστε να αλλάξει πορεία.
Να σημειώσουμε οτι στην περιοχή (νότια της Λύμνου) το ρωσικό Ναυτικό, με έγκριση των ελληνικών αρχών της Ελλάδας, έχει εγκαταστήσει μόνιμο αγκυροβόλιο.
Πηγές του ΓΕΝ επιβεβαιώνουν την ρωσική εκδοαχή ότι το Α/Τ  χρησιμοποίησε το κανάλι διεθούς ναυσιπλοϊας - για να επικοινωνήσει με το τουρκικό πλοίο το οποίο κινούνταν προς το Smetlivy ενημερώνοντας τους Τούρκους να μην πλησιάζουν εγγύτερα των δύο ναυτικών μιλίων το πλοίο τους.
 
Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ανέμενε να λάβει έγκριση διέλευσης από τα Στενά των Δαρδανελλίων ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρωσία.
 
Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε συμβεί ένα ακόμα ρωσοτουρκικό επεισόδιο με Ρώσο ναύτη να κρατά καθαρά για λόγους αυτοάμυνας στην γέφυρα του αποβατικού πλοίου "Τσέζαρ Κούνικοφ" έναν φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο 9K38 Igla.
 
Το pronews.gr είχε μεταδώσει ότι οι Ρώσοι είχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από αέρος με προσβολή πλοίου του ρωσικού Στόλου κατά την διέλευσή του από τα Στενά από μικρό ελικοφόρο αεροσκάφος γεμάτο με εκρηκτικά που θα το πιλοτάριζαν ισλαμιστές τρομοκράτες.
 
Το συμβάν έλαβε χώρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του χώρου έρευνας και διάσωσης.
 
Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας κάλεσε επειγόντως τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο στη Μόσχα, μετά από το συμβάν και πέδωσε διάβημα, θεωρώντας με αυτό τον τρόπο ότι θεωρεί την Αγκυρα υπεύθυνη για το επεισόδιο! Που σημαίνει ότι πάλι κάτι πήγαν να Μαγειρ΄ςψουν" οι Τούρκοι...
Το ρωσικό υπουργείο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι " το πλήρωμα της φρεγάτας Smetlivy αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ, προκειμένου να μην συγκρουστεί με το τουρκικό σκάφος, στο βόρειο Αιγαίο, 22 χλμ από τη Λήμνο."

Το πλήρωμα του ρωσικού αντιτορπιλικού, εντόπισε το τουρκικό πλοίο σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι Τούρκοι δεν ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια επικοινωνίας ούτε στις φωτοβολίδες, έτσι, όταν τα δύο πλοία βρέθηκαν σε απόσταση 600 μ., οι Ρώσοι έριξαν προειδοποιητικά πυρά.
 pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: