Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κι επισήμως "ξεφωνημένες" οι Εγγλέζοι Τζέημς Μπόντ...

Παγκόσμια είδηση έγινε η πρωτοβουλία της βρετανικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας MI6, να αναρτήσει τη σημαία «του ουράνιου τόξου» στο μεγαλοπρεπές μέγαρό της στην όχθη του Τάμεση, μια σημαία που εκπροσωπεί την κοινότητα των «μη ετεροφυλόφιλων» (το θέτουμε έτσι για να μην αναφέρουμε συνεχώς τις 3-4 κατηγορίες που περιλαμβάνει).  
Η ενέργεια αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας επί μακρόν ενασχόλησης της υπηρεσίας με το θέμα, με μπαράζ συζητήσεων, με περήφανη ανακοίνωση ότι η MI6 διαθέτει ένα από τα πιο φιλικά περιβάλλοντα για εργαζόμενους με άλλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς από τους ετεροφυλόφιλους και τέλος, την επίσημη απολογία απέναντι σε πρώην εργαζόμενους της υπηρεσίας την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, που εκδιώχθηκαν για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, παρότι κάποιοι είχαν αφήσει εποχή με την προσφορά τους.  

Ξεκαθαρίζουμε προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι το τι κάνει καθένας στο κρεβάτι του είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση και όσο ενοχλούν τα «κοκοράκια» στις τάξεις των ετεροφυλόφιλων, άλλο τόσο πρέπει να ενοχλούν όσοι προκαλούν από την «αντίπερα όχθη».  
Όμως, η υπερβολή και η υποκρισία δείχνει να μην έχει μέτρο και οι Βρετανοί δείχνουν να το ξεπέρασαν και στις δυο κατηγορίες. Υπερβολή, διότι το μόνο που δεν έχουν κάνει είναι να αποφεύγουν να προσλαμβάνουν «στρέιτ», μην και κατηγορηθούν ότι στρατολογούν… «ανώμαλους που πάνε με γυναίκες».  
Μόνο αυτό δεν έχουμε δει. Θα δημιουργήσουν στο τέλος… ψυχολογικά στους οικογενειάρχες της υπηρεσίας, στον βωμό της πολιτικής ορθότητας. 
Θα δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα στους υπόλοιπους στο τέλος, με αποθέωση της πολύ συνηθισμένης εν Ελλάδι ψυχοπαθητικής κατά πολλούς ρήσης «άνδρας δεν είναι αυτός που δεν το έκανε, αλλά αυτός που το έκανε και δεν του άρεσε»!  
Υπάρχει όμως και υποκρισία. Κολοσσιαία. Διότι τα περίφημα ιστορικά βιβλία που γράφτηκαν μετά το άνοιγμα των αρχείων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και σειρά άλλων που αποτύπωναν περιστατικά από τη ζωή στον «γκρίζο» κόσμο των μυστικών υπηρεσιών, βρίθουν από αφηγήσεις παγίδευσης και εκβιασμού αντιπάλων με άξονα τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. 
Όχι μόνο η KGB αλλά και η MI6. Διαφωνεί κανείς;  Θέλουν να μας πείσουν μήπως ότι θα σταματήσει αυτή η πρακτική; 
Ή μήπως το «φιλικό περιβάλλον» είναι χρήσιμο για την στρατολόγηση κόσμου που θα μπορούσε να αποπλανήσει κάποιον στόχο «μη συμβατικού» σεξουαλικού προσανατολισμού. 
Ή όπως συμβαίνει το «εθνικό συμφέρον» δικαιολογεί τη χρήση όλων των μεθόδων, δίχως εξαιρέσεις; 
Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας «παν μέτρον άριστον» κύριοι, που έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες.  
Ή όπως σχολίασε φίλος που έλαβε γνώση του κειμένου λίγο πριν την ανάρτησή του: «Το overdose με την επιβολή στη δημόσια συζήτηση του τι αρέσει στον καθένα να κάνει στο κρεβάτι του δεν αντέχεται άλλο, είναι ανυπόφορο και θα γίνει χειρότερο διότι κάποιοι έχουν μπερδέψει τη λέξη “υπερηφάνεια” με το γνωστό “στα παλιά μου τα παπούτσια». 
Αν υιοθετούσαμε όλοι το δεύτερο και επικεντρώναμε ο καθένας στα δικά του χάλια, πρόβλημα δεν θα υπήρχε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: