Τρίτη 3 Μαΐου 2016

BOMBA! Οι Σκοπιανοί μας λένε: «Δεν είμαστε Μακεδόνες…» (VIDEO)

Οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στα Σκόπια τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψαν όσα επιθυμεί να κρύψει η γειτονική κυβέρνηση, καθώς μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν θεωρεί ότι είναι «Μακεδόνες».
Το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο του σκοπιανού προέδρου, ώθησε τους πολίτες στους δρόμους και την δημιουργία συλλαλητηρίων, και διαδηλώσεων με την ονομασία «δημοκρατία του δρόμου», από την οποία οι πολίτες βανδάλισαν μνημεία του Μέγα Αλέξανδρου και παρόμοια αντίγραφα της Μακεδονίας και του ελληνικού πολιτισμού.
«Δεν πληρώνω φόρο για αυτό», γράφει το σύνθημα, πάνω στο σιντριβάνι που κατασκευάστηκε για να ενστερνιστεί η Σκοπιανή κυβέρνηση την Ελληνική ιστορία.
Σκοπός των βεβηλώσεων και των καταστροφών, ήταν η απόδειξη πως δεν θεωρούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που άφησαν στο μεγαλύτερο μνημείο της πόλης, το σιντριβάνι, που κατασκευάστηκε το 2014 και παρουσιάζει τον λαμπρότερο Έλληνα, τον Μέγα Αλέξανδρο…
Από το 2014 μέχρι και σήμερα, οι βαλκανικοί μας γείτονες, δημιουργούν κτίρια και μνημεία, αντίστοιχα με Ελληνικά και Μακεδονικά, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την ονομασία που ποτέ δεν τους άνηκε, αλλά και ούτε πρόκειται να τους χαριστεί.
Οι πολίτες των Σκοπίων όπως αποδεικνύεται, έχουν χωριστεί πλέον στην μέση, με τους υποστηρικτές για την απόκτηση του ονόματος «Μακεδονία» και όσους εναντιώνονται σε αυτούς.
Όπως και αν έχει η κοινωνική και πολιτική κατάσταση στα Σκόπια, το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ομάδα πολιτών που εναντιώνεται στα σχέδια της Κυβέρνησης, αποδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ακόμη και στον πιο ανίδεο…
Δείτε το βίντεο:

http://www.oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: