Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

"Σε τιμή κοσμήματος, όχι απλά χρυσού!"

Γεράσιμος Γερολυμάτος

"Σε τιμή κοσμήματος, όχι απλά χρυσού!"

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, είναι γεγονός στη ζωή και μάλιστα δεν είναι ούτε καν μολύβι από κάτω, αλλά τενεκές ξεγάνωτος. Κοσκοτοειδείς περιπτώσεις, που φαίνεται εξαρχής και δια γυμνού οφθαλμού η παράνομη δράση τους, αλλά κανείς δε μπαίνει στον κόπο να τις ελέγξει, μέχρι που τους πέφτει ο "ουρανός στο κεφάλι!".
Έτσι έγινε με τον Σώρρα, έτσι και με τον Ριχάρδο και ένας Θεός ξέρει πόσοι ακόμα. Παρεμπιπτόντως να πω, ότι το προηγούμενο διάστημα ήθελα κάτι να γράψω για την περίπτωση του Ριχάρδου, αλλά δεν πρόκαμα. Με πρόλαβε ο ίδιος ο Ριχάρδος!
Προσωπικά, με ενοχλούσε αφάνταστα η διαφημιστική του καμπάνια. Την έβρισκα προκλητική, κυνική και μεγάλης διάρκειας. Πάνω από 40 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, που και μόνο για να τα πει κανείς θέλει τουλάχιστον 1', βάλε και τη "σάλτσα" περίπου 1,5' κάθε τέταρτο της ώρας για να ενημερωθεί κανείς, ότι η τοκογλυφία και ο ενεχυροδανεισμός, είναι στην Ελλάδα μια ευημερούσα επιχείρηση. Ίσως και η μόνη. 
Όποιος δεν λειάνει τις λέξεις, καταλαβαίνει ποιο ήταν αληθινά το "επάγγελμα" του Ριχάρδου. Σε κάθε γερμανική κατοχή υπάρχουν πότε οι μαυραγορίτες και πότε οι δανειστές, που ενεχυριάζουν με αίμα την ανθρώπινη απόγνωση και τη δυστυχία. Εξαργυρώνουν με τον χρυσό που συγκεντρώνουν κάθε μνήμη του δυστυχή, για να εξασφαλίσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, η το φαγητό της επόμενης εβδομάδας και βλέπουμε. Θυμηθείτε, ότι ο Ριχάρδος εμφανίστηκε μετά από το 2010. Ήταν δημιούργημα της κρίσης. Έπειτα από το ρευστό έπρεπε να μαζευτεί και το ιδιωτικό χρυσάφι και ας ήταν και σκουλαρίκι. 
Η κατοχή λιπαίνει το έδαφος για να φυτρώσει θαλερό το τριβόλι της τοκογλυφίας. Η ανάγκη το συντηρεί και το αίμα την ποτίζει. Ο κακός σπόρος φύτρωσε και γέμισε ο χρεοκοπημένος τόπος "ενεχυροδανειστήρια". Το πόση δυστυχία και οικονομική δυσπραγία υπάρχει το αποδείχνουν τα 40-45 υποκαταστήματα του Ριχάρδου σε όλη την χώρα. Αν ήταν μια εταιρεία εμπορική-παραγωγική που θα πρόσφερε εκατοντάδες θέσεις εργασίας με τα πολλά υποκαταστήματα της, θα μπορούσε να χαρεί κανείς. Αλλά η άνθιση μιας χρυσοθηρικής επιχείρησης τύπου Ριχάρδου μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει για τους χιλιάδες φουκαράδες που πέρασαν το κατώφλι του, για να παζαρέψουν την τιμή της ατίμητης βέρας ή το σταυρουλάκι της βάπτισης τους.
Ο Ριχάρδος εντέλει συνελήφθη για διάφορες μπίζνες. Εξετάζεται και για κλεπταποδοχή. Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα. Όλως τυχαίως το χρυσάφι που μετέτρεπε σε πλάκες πήγαινε στην Γερμανία (που ασκεί την κατοχή).

http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: